vrijdag 30 november 2018

De strippublicaties van deze week

Vorige week achterop aangekondigd, deze week in Donald Duck (nr 49-2018) het Donald Duck-verhaal 'Vlucht voor Mars'. Een verhaal geinspireerd op de bestaande plannen om mensen naar Mars te sturen die daar de rest van hun leven moeten blijven. Als Donald voor de zoveelste keer ontslagen wordt en op zoek gaat naar een nieuwe baan, wordt hij door de computer van Duckstadse Werk Voorziening uitgekozen voor een baan als astronaut. Donald aanvankelijke euforie verdwijnt als sneeuw voor de zon als hij hoort wat precies de bedoeling is. Donald probeert zijn nieuwe baan te weigeren maar de burgemeester is onverbiddelijk. Donald moet en zal naar Mars. Donald slaat echter op de vlucht en ontketent daarmee een ware heksenjacht op Duckstads eerste Marskolonist. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Joan Espinach.

Ook de nieuwe Eppo (nr 24-2018) viel deze week in de bus. En dat is een heel bijzonder nummer geworden. Natuurlijk speelt Sinterklaas een belangrijke rol in de nieuwe Eppo.
(Illustratie: Eric Heuvel)

En vanwege zijn overlijden geldt dat ook voor Stan Lee.
(Illustratie: Dick Heins)

25 stripmakers brengen hulde aan dé man achter vele Marvel-helden en -universa.
(Illustratie: IJsbrand Oost)

Waaronder een aantal stripmakers die ook regelmatig op dit blog  te vinden is.


Achtereenvolgens vind je op pagina 11, 19, 35, 40, 41 en 45 bijdrages van respectievelijk Hans, Eric, Dick, IJsbrand, Frank en Danker Jan.
(Illustratie: Danker Jan Oreel)
 
En tenslotte is het op pagina 18 weer tijd voor de jaarlijkse Eppo-enquete, Sinds deze week kun je via deze link weer je mening geven over alle strips die in 2018 in Eppo stonden, waaronder Rhonda's 'Route 66'. En ondanks dat er dus geen nieuw Rhonda-verhaal in Eppo zal verschijnen, willen we jullie toch vragen om Rhonda en hoge punten en liefst natuurlijk een 10 en daarmee het predikaat 'Topstrip!' te geven. We zouden jullie er heel dankbaar voor zijn.


Op De avonturen van Hel en Max Miller  kun je dit jaar helaas niet stemmen in de Eppo-enquete, simpelweg omdat deze strips het afgelopen jaar geen nieuwe voorpublicatie in Eppo hadden.

(Illustratie: Danker Jan Oreel)

Maar gelukkig is er de laatste pagina van de Eppo-enquete waarop je alles kwijt kunt wat je verder nog kwijt wilt aan de Eppo-redactie. Dus als je toch gaat stemmen, laat ajb dan op de laatste pagina van de Eppo-enquete ook even weten dat je het werk van Danker Jan, van IJsbrand en natuurlijk ook dat van Hans graag terug wilt zien in Eppo. Wat de eerstvolgende strip van Hans en IJsbrand in Eppo zal zijn is nog in nevelen gehuld, maar intussen kan ik wel samen met Danker Jan beloven dat er een gloednieuw avontuur van Hel in de steigers staat.

Prettig weekend allemaal en dank jullie wel alvast voor jullie stem!

Geen opmerkingen: