vrijdag 29 juni 2018

Vrolijke stripverhalen en de leukste avonturen!

(Illustratie: © Disney)
Deze week verschenen er twee gloednieuwe Donald Duck stripalbums in de winkel. Als eerste Vrolijke stripverhalen van Donald Duck deel 24 met daarin op pagina 25 t/m 28 het verhaal 'Wegloophond' getekend door niemand minder dan Hans.

(Illustratie: Hans van Oudenaarden, scenario: Ruud Straatman, © Disney, bron: Inducks)

 In dit verhaal, op scenario van Ruud Straatman, vinden Kwik, Kwek en Kwak bij de spoorweg een loslopende hond. Donald moet niets van het dier hebben, tot hij in de krant leest dat Gravin Edelhert een beloning van 10.000 euro uitlooft voor degene die haar hond  terugvindt. En de foto van de hond van de gravin lijkt verdacht veel op de hond waar de neefjes mee kwamen aanzetten. Tot overmaat van ramp brengen Kwik, Kwek en Kwak de hond ook nog eens naar Guus. Het verhaal werd eerder gepubliceerd in Donald Duck 23-1990.

(Illustratie: Francisco Rodriguez Peinado, © Disney)
Ook nieuw, maar alleen verkrijgbaar bij Action, is het album Donald Duck, de leukste avonturen! Een van de vier nieuwe albums die sinds deze week bij Action verkrijgbaar zijn. Met daarin op pagina 66 t/m 69 het Mickey Mouse-verhaal 'Kamerplant' waarvoor in 2006 het scenario schreef.
Waarin Minnie dolgraag een cruise naar Hawoei wil winnen. En aangezien je bij aankoop van iedere plant een gratis lot krijgt, zet ze haar huis vol met planten. Maar of dat nu manier om te winnen? Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar José-Antonio González en eerder gepubliceerd in Donald Duck 10-2008 en de speciale Donald Duck Winkelcentrum-edities uit 2013.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: