zaterdag 9 juni 2018

De strips van deze week

(Illustratie: Michel Nadorp, © Disney)
Vorige week al aangekondigd, deze week te vinden op pagina 5 t/m 12 en 15 t/m 22  en met een prachtige plaat van Michel Nadorp op de cover, het gloednieuwe Dagobert Duck-verhaal 'De schat van Duckbard Duckson. Een verhaal dat samen schreef met collega Paul Hoogma.

(Schets: Paul Hoogma)

Een vakantie van Paul in IJsland was de inspiratiebron voor dit verhaal. De watervallen, de geisers, de watervallen, de gefermenteerde haai in blik en natuurlijk het verhaal van de Vikingen die zich lang geleden op IJsland vestigden. Met al die elementen schreven we het scenario voor dit verhaal, waarin Dagobert, Donald en de neefjes op zoek gaan naar de verloren schat van Duckbard Duckson, een viking die zich als een van de eersten op IJsland vestigde.
Uit het Jonge Woudlopershandboek blijkt dat de schat ooit door trollenmagie is verdwenen en alleen terug te vinden met behulp van een magische draagring, die destijds van de kist is afgebroken. Die ring bevindt zich in het museum in Reykjavik. Wat de Ducks niet weten is dat de Zware Jongens van dit alles op de hoogte zijn en eveneens belangstelling hebben voor de draagring en nog meer voor de schat. En of dat nog niet genoeg is, krijgen ze ook nog te maken met de trollen die destijds de schat van Duckbard Duckson betoverden. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Carmen Perez.

Ook in de nieuwe Tina van deze week (nr 24-2018) vind je een nieuw verhaal, en wel eentje van Noortje, hoewel mijn aandeel daarin maar klein is.

(Illustratie: Lucas Steeman)

 Een paar maanden geleden was ik op bezoek bij collega Patty Klein en hielden we een paar uur lang een brainstormsessie over Noortje. Een viertal van die gezamenlijke ideeen werkte Patty uit als plot bedoeld voor nieuwe Noortje gags. De eerste daarvan werkte Patty vrij snel daarna ook uit als scenario. Dat is de 1792ste Noortje-gag die deze week te vinden is op pagina 29 van de nieuwe Tina. Een verhaal waarin Noortjes moeder Noortjes kamer heeft opgeruimd en meteen ook Noortjes lievelingsknuffel Brommie heeft opgeknapt. Maar Brommie is Brommie nu niet meer, volgens Noortje. Al heeft ze daar al snel een oplossing voor. En natuurlijk werd deze Noortje-gag getekend door Lucas Steeman.

Prettig  weekend allemaal!

Geen opmerkingen: