dinsdag 15 mei 2018

Max, Donald, Hel en Nieuwe vrienden in Gouda

(Illustratie: IJsbrand Oost)
Vorige week zondag vond in Gouda de twaalfde editie plaats van Strips op de Markt. IJsbrand was als eerste van ons tweeen in Gouda. Acht minuten later arriveerde ook mijn trein op station Gouda. Gelukkig wist IJsbrand de weg vanaf het station naar de Markt, want voor mij was het de eerste keer sinds lange tijd dat ik weer te gast was op het Goudse stripfestival. Eenmaal op de Markt namen we eerst plaats op een gezellig terras voor de gebruikelijke kop koffie en we maakten meteen van de gelegenheid gebruik om de stand van zaken rond het nieuwe Max Miller verhaal en andere projecten te bespreken. Daarna meldden we ons bij de infostand vanwaar we naar onze signeerplek geloodst werden. Het was behoorlijk warm die zondag en gelukkig bleken we in de koelste zaal te zitten.

Natuurlijk begroetten we eerst onze collega's waarvan sommigen, zoals Eric, al een rij mensen bij hun tafel hadden staan en al druk bezig waren met signeren. Vanaf het moment dat onze albums op de tafels hadden uitgestald, was er veel belangstelling voor Max Miller. Vrijwel de hele dag door waren er mensen die graag een tekening met handtekening in een of meer van de Max Miller-albums wilden hebben. Zodoende heeft IJsbrand heel wat tekeningen met Max, Eva of beiden mogen maken.

(Foto's: Alex Odijk)
En uiteraard voorzag ik de albums 'De Orde van de Blauwe Steen' en 'Schaduwspel' Maar ook werden er diverse exemplaren van Achter de Schermen van... Max Miller - Schaduwspel verkocht, die we voorzagen van tekening, tekst en handtekening, net als het speciale signeervel dat bij dit boek hoort.

Ook kwam er iemand langs met de speciale, nog ongesigneerde, prent die De Stripspecialist had laten maken voor onze signeersessie van vorig jaar november. Natuurlijk hebben we deze prent alsnog gesigneerd.
(Illustratie: Michel Nadorp, © Disney)

Verder was er heel veel belangstelling voor Donald Duck. Zoveel zelfs dat Donald Duckalbums die ik bij me had, de De Spannendste Avonturen van Donald deel 5 en 8, halverwege de dag al uitverkocht waren. Ik heb dan ook heel wat keren in album of in schetsboek Donald en Dagobert getekend, maar ook Katrien en Kwik, Kwek en Kwak waren populair.
(Illustratie: Eric Heuvel)

Van de kant van Eric kwam nog een album van Nieuwe vrienden mijn kant op, dat ik natuurlijk ook met veel plezier gesigneerd heb. Tussendoor werden we door de medewerkers van Strips op de markt voorzien van koffie, cola, water en wat al niet meer. En tussen de middag was er een overheerlijk lunchbuffet.

(Illustratie: IJsbrand Oost)
 
En zo bleven we tot laat in de middag vooral Max Miller signeren met af en toe nog een Donald Duck-tekening in schetsboek tussendoor. En later op de middag was er ook nog belangstelling voor De avonturen van Hel 2: De Sibylle-codex.
                                                                      (Illustratie: Danker Jan Oreel)

Zo werd het uiteindelijk vier uur en iets rustiger in de zaal. Even na half vijf was het echt tijd om de overgebleven albums in te pakken, iedereen gedag te zeggen en  huiswaarts te keren. Al met al dus een heel gezellige en geslaagde zondag in Gouda.
(Illustratie: IJsbrand Oost)
 
Daarom wil ik in de eerste plaats dan Teus alle andere medewerkers van de Strips op de Markt  bedanken voor de uitnodiging, de organisatie en de algehele ontvangst in Gouda. IJsbrand, Henrieke, Tim, Marc, Eric en Rob, bedankt voor de gezelligheid in en om de diverse stands, Alex, dank je wel voor de foto's bij deze blogpost. En verder natuurlijk iedereen die in Gouda speciaal voor ons en onze strips een bezoekje bracht aan de Strips op de Markt. Heel hartelijk bedankt allemaal!

Geen opmerkingen: