maandag 15 januari 2018

Het grote Op vakantie-boek

(Illustratie: ©Disney)
In de Donald Duck van deze week vind je op bladzijde 15een paginagrote advertentie voor het grote Op vakantie-boek van Donald Duck, een uitgave in samenwerking met reisorganisatie TUI. Het enige dat je hoeft te doen is je naam, mailadres, postcode en huisnummer in te vullen op de site van Kinderen zijn de baas en met de mail die je terugkrijgt kun je het grote Op vakantie-boek gratis afhalen bij de dichtstbijzijnde TUI-winkel.

In dit grote Op vakantie-boek vind je ook twee verhalen waarvoor ik het scenario schreef. Als eerste kom je op pagina 71 t/m 74 Joe Carioca tegen.

(Illustratie: Jose Colomer Fonts, © Disney)

Een verhaal dat geinspireerd is op een fragment uit het lied Strand van Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh. “Dan krijg je ruzie met haar man, die heel toevallig boksen kan” schreef Lennaert al in 1964. En dat is ook precies wat Joe overkomt als hij een stapje te ver gaat met het versieren van senoritas. Joe papt aan met Olivia die niet al tevreden is met haar amigo, maar ja, de amigo in kwestie blijkt een kampioensbokser te zijn, Mario Slaplattio genaamd. En Slaplattio is niet zo blij dat Carioca zijn vriendin afpikt. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Jose Colomer Fonts en al eerder gepubliceerd in Donald Duck 37-1996, in het Donald Duck Vakantieboek 2010 en in de extra pagina's van de digitale Donald Duck 42-2011.

Vervolgens vind je op pagina 99 t/m 102 een verhaal van  Ariel, de Kleine Zeemeermin.

(Illustratie: Valentin Doménech, © Disney)

Een verhaal waarin Ariel droomt van een feest bij de mensen. Boven water, dus. Alleen vergeet ze daardoor wel dat er onder ook een feest is. En is onder andere Koning Triton niet zo heel blij mee. Waardoor er een behoorlijke verschil tussen de sfeer op het feest boven water en die van het feest onder  de zeespiegel. Dit verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Valentin Doménech en eerder gepubliceerd in Donald Duck 44-1996, het Donald Duck Vakantieboek 2010 en het Jubileumalbum 'Feest in Duckstad' uit 2012.

Geen opmerkingen: