vrijdag 19 januari 2018

De nieuwste strippublicaties

In de nieuwe Donald Duck (nr 4-2017) vind je op pagina 29 t/m 33 een gloednieuw Robin Hood-verhaal, waarvoor ik het scenario al in 2012 schreef. Een verhaal gebaseerd op de bekende truc van het merken van geld en de gelijkenis tussen Robin en Marian. Als Robin en Kleine Jan voor de zoveelste keer de schout en zijn mannen overvallen en van het belastinggeld beroven, blijken de munten gemerkt te zijn. Prins Jan geeft opdracht iedereen die zo'n munt in zijn bezit heeft, te arresteren. Broeder Tuck die een kist vol van die munten voor de armen ter beschikking heeft, is het eerste slachtoffer. Maar al gauw zit half Nottingham in de kerker. Aan Robin en Kleine Jan de taak om de burgers van Nottingham van het schavot te redden, beseffend dat ze regelrecht in de val lopen die Prins Jan voor ze heeft opgezet. Maar dan duikt er opeens nog een Robin Hood op. Het verhaal werd getekend door de Spaanse meestertekenaar José Ramon Bernado.

(Illustratie: Jordi Alfonso, © Disney)

En zoals gebruikelijk vinden we achterop de nieuwe Donald een aankondiging voor volgende week. Nu is het met 'Donald vlucht naar Verweggistan'-scenes (of in dit geval naar de Zuidpool) best lastig in te schatten om welk verhaal het gaat. Maar gelet op Donalds achtervolgers zou ik zeggen dat Donald Duck volgende week het verhaal 'De kop van de president' publiceert, dat ik samen met collega Remco Polman schreef. En als dat klopt, dan volgende week meer over dit verhaal.

En tenslotte nemen we ook afscheid van een strip. Zei ik gisteren nog dat 'Puppy Love' van dag tot dag in Metro wordt gepubliceerd, blijkt de aflevering van woensdag ineens de laatste in Metro te zijn geweest. Door de begrafenis van het dode vogeltje leert kleine Nell meer over het fenomeen 'dood'. De strip eindigt uiteindelijk met de thuiskomst van Nell en de filosofieën van Robin en Nell over hoe nu precies zit met de hemel en het leven na de dood. Afscheid dus van Puppy Love  alias Puppy from Hell. Maar niet getreurd. Uitgeverij Personalia brengt Puppy Love binnenkort in album uit. En we gokken er voorzichtig op dat dat op 31 maart tijdens de Stripdagen 2018 zal zijn, waar vermoedelijk ook de Nederlandse editie van Rhonda 3: Route 66 gaat verschijnen. Binnenkort meer hierover.

Prettig weekend allemaal!

2 opmerkingen:

Kees van den Bos zei

Mooi nieuws Frank. Ik zal zeker naar Utrecht komen. Tot ziens.

Frank Jonker zei

Ha Kees,

Bedankt voor je reactie. Het nieuws over de Nederlandse uitgaven van Rhonda 3: Route 66 en het album van Puppy Love is nog niet officieel. De datum is nog een soort van gok, maar de Stripdagen in Utrecht lijken me wel het meest aangewezen moment voor de presentatie van beide albums. Op het moment dat er echt een officiele datum voor (een van) de albums is, post ik die info uiteraard hier op de Bob Evers Strip blog. Sowieso, tot ziens in Utrecht. :-)

Hartelijke groeten,

Frank