vrijdag 25 augustus 2017

Strips in album...

(Illustratie: Michel Nadorp, © Disney)
Nieuw verschenen deze week, het album Vrolijke stripverhalen van Donald Duck nr 19. En ook in dit album zijn weer meerdere verhalen van eigen bodem te vinden. En daarbij zijn de makers van de Bob Evers strip goed vertegenwoordigd.

(Illustratie: Hans van Oudenaarden, bron: Inducks)

Zo vind je op pagina 21 t/m 25 het Donald Duck-verhaal 'Colaflesje's waarvan Hans eind jaren 90 de tekeningen maakte. Donald wil graag met Katrien naar de meest romantische film van dat moment, maar komt helaas tien cent te kort. En omdat Katrien dreigt met Guus naar de bioscoop te gaan zet Donald alles op alles op die 10 cent alsnog bij elkaar te krijgen. Uit het spaarvarken van de neefjes valt deze keer niets te halen en dus probeert Donald het op een andere manier, via het statiegeld van lege colaflesjes. Maar om aan die flesjes te komen moet hij wel behoorlijk hard werken. Het scenario voor dit verhaal werd geschreven door Frans Leenheer en Jaap Stavenuiter en het verhaal werd eerder gepubliceerd in Donald Duck 10-1999.

Meteen daarna op pagina 26 t/m 32 vind je het Donald Duck-verhaal 'De van-plaats-verwisselaar' waarvoor ik zo'n 19 jaar geleden het scenario schreef.

(Illustratie: Freddy Milton, © Disney)

Donald wil met Katrien gaan picknicken, maar Guus is hem net voor. En Donald zou natuurlijk maar wat graag met Guus van plaats ruilen. Dat idee voert hij letterlijk uit nadat hij bij Willie Wortel een van-plaats-verwisselaar heeft gehaald. Maar al gauw heeft Guus er ook eentje en vinden er de raarste verwisselingen plaats. En dat blijft niet alleen beperkt tot Guus en Donald. Het verhaal werd getekend door de Deense tekenaar Freddy Milton en eerder gepubliceerd in de Donald Duck Cadeau bij Donald Duck 34-2002.

En dan was er afgelopen tijdens het Kamper Stripspektakel (daarover binnenkort meer op dit blog) nog een verrassing. Paul Reichenbach had bij zijn uitgeverij Pear Productions het album van de Piet Paulusma Comic opnieuw uitgebracht. Met extra infopagina's over de totstandkoming van deze strip en over bedenker en tekenaar Piet Voordes die voor het grootste deel ook de grappen voor scenario's voor deze gagstrip bedacht. Heel af en  toe schreven andere scenaristen de gags.
Van de 48 gags in totaal schreef ik er vier. Grappen over slapeloosheid, de energierekening, nieuwe webcams en overvolle stranden, eerder gepubliceerd in de Wegener weekkranten van respectievelijk week 5, 19, 24 en 32 en nu opnieuw dus verkrijgbaar in album.  De oplage bedraagt 100 exemplaren en daarvan zijn er in Kampen al heel wat verkocht. Maar er zijn er ook nog een aantal over, dus mocht je graag een album willen hebben van de Piet Paulusma Comic, neem even contact op met Paul Reichenbach via de site van Pear Productions.


(Illustraties: Piet Voordes)

Geen opmerkingen: