zaterdag 12 augustus 2017

De spannendste avonturen van Donald Duck 13...

(Ilustratie: Daan Jippes, © Disney)
Afgelopen woensdag verschenen het nieuwste deel in de reeks 'De spannendste avonturen van Donald Duck'.  In dit dertiende album in de reeks staat de Spaanse tekenaar Jordi Alfonso centraal, die dan ook alle verhalen in dit album tekende. Waaronder twee verhalen waarvoor ik geheel of gedeeltelijk het scenario schreef. Als eerste vind je op pagina 35 t/m 44 het Kwik, Kwak en Kwak verhaal ‘Spijbelaars op zee’. Een verhaal waarin Kwik, Kwek en Kwak voor de verandering eens op de laatste vakantiedag gaan spijbelen in plaats van op de eerste schooldag, iets wat eigenlijk al jaren een traditie is bij deze drie Duckies. En in plaats van ze met een zwerftocht over land op te zadelen, leek het me wel leuk om ze deze keer de zee op te sturen, waar ze vervolgens zwaar bewapende piraten tegenkomen, die hun hele leven nog nooit naar school zijn geweest, met alle gevolgen en vooral alle gevaren van dien. Niet alleen voor de neefjes, maar ook voor Donald die ze koste wat kost naar school  wil sturen. Het verhaal werd eerder gepubliceerd in Donald Duck 36-2008.

Vervolgens vind je op pagina 52 t/m 54 het Willie Wortel-verhaal 'Maanenergie', waarvoor ik het scenario samen met collega Paul Hoogma schreef, naar aanleiding van een destijds actueel bericht over mogelijke energiebronnen op de maan.

(Schets plaatje 1 t/m 6: Paul Hoogma)

Een dergelijk bericht ontdekt Dagobert dus ook in de Duckstadkrant, waarop hij Willie inschakelt om een mijn op de maan te bouwen voor iemand anders dat doet. Willie zorgt niet alleen voor die mijn, maar ook voor allerlei voorziening voor de mijnbouwers, in dit geval hijzelf. En misschien doet hij dat wel iets te goed. In elk geval wordt dit niet het miljardenproject waar Dagobert op gehoopt had. Het verhaal werd eerder gepubliceerd in Donald Duck 24-2004.

Geen opmerkingen: