vrijdag 20 november 2015

De nieuwste strippublicaties

(Illustratie: © Holco Publications)

De geschiedenis wordt letterlijk herschreven in de zesde en vooralsnog laatste aflevering van Volle Maan, deze week te vinden op bladzijde 16 t/m 24 van de nieuwe Penny (nr 24-2015). Want vijf afleveringen lang heeft de boosaardige Gravin van Wickeloo jacht gemaakt op Volle Maan in de volle overtuiging dat een wit paard bij volle maan ongeluk brengt. Maar waarom eigenlijk? Julian heeft de verhalen over zijn voorouders op zijn tablet staan. En dan blijkt dat de gravin als jong meisje, in de nacht dat ze Volle Maan voor het eerst zag, zowel haar geliefde als haar lievelingspaard verloor. Evy is vastbesloten voor eens en altijd te bewijzen dat Volle Maan niets met dat alles te maken heeft. Maar wat als dat Evy werkelijk zou lukken? Wat als de Gravin als jong meisje al niet meer gelooft  dat een wit paard bij volle maan ongeluk brengt? Sluit ze Volle Maan dan nog in het magische hunebed? En kan Evy Volle Maan daar later nog wel uit bevrijden? Kortom, als Evy in haar opzet slaagt, wat gebeurt er dan met Volle Maan? Je leest het deze week in Penny.

En ook de nieuwe BKStrips (nr 4-2015) gaat af en toe even terug in de tijd.

(Illustratie: Victor Zilverberg)

Met onder andere Amy Winehouse op de cover. Niet zonder reden trouwens, want Amy speelt een kleine rol in de strip Splinter van tekenaar Victor Zilverberg en tekstschrijver Age Morris. In de rubriek Cover Art op pagina 2 heeft Caroline een gesprek met tekstschrijver Age Morris over deze in eigen beheer uitgegeven en door crowdfunding gefinancieerde strip met als thema de strijd tussen goed en kwaad.

Onder de titel 'Franse Beurzen' vertelt Caroline in de rubriek 'Redactioneel' op pagina 3 over het bezoek aan Salon BD, Quai des Bulles in Saint Malo, het Franse stripfestival waar Hans een paar weken geleden nog op deze blog over vertelde. Caroline vergelijkt de Franse stripfestivals met de Nederlandse. Beiden even gezellig, maar qua bezoekersaantallen moet Nederland het toch afleggen tegen Frankrijk. Komt natuurlijk ook omdat in Frankrijk zowat iedereen strips leest en in Nederland hebben we dat helaas nog niet voor elkaar gekregen.

Verder in deze nieuwe BKStrips een interview met Robbert Damen, Star Wars, Zone 5300 en diverse previews van strips, waaronder In Oranje, de nieuwe strip van Pieter Hogenbirk en Herman Roozen en ... Rhonda 2: Rebecca. Op pagina 6 van de nieuwe BKStrips een halve pagina uit dit nieuwste Rhonda-album, voorzien van cover en een korte beschrijving van het verhaal.
Voor iedereen die het album nog niet in huis heeft en na deze preview een goede reden heeft om nu nog naar de winkel te gaan en Rhonda 2: Rebecca aan zijn of haar verzameling toe te voegen.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: