vrijdag 6 november 2015

De nieuwste publicaties

(Illustratie: IJsbrand Oost)
 
Het nieuwe Stad Magazine (nr 10-2015) is uit. Met daarin de vierde culinaire strip, die IJsbrand en ik in samenwerking met 's Amuse Cateraar voor dit Groningse magazine maken. Deze keer staat De Coenderborg centraal,  het landgoed in de stad Groningen, waarvan we in de derde strip voornamelijk de keuken hebben gezien.
Deze keer is er een groot bruiloftsfeest in de Coendersborg. Ook de plot voor deze strip ontstond tijdens het overleg van IJsbrand met Ineke de Boer. Ideeen genoeg, een bruiloft dus, maar dan niet even anders dan anders. De ambtenaar die niet op komt dagen, iets waar IJsbrand en ik later nog een actueel Gronings tintje aan gaven, bedrijfsleider Roald die dan maar voor trouwambtenaar speelt, handtekening op de menukaart. Alleen de kus, die ontbrak nog in de hele brainstorm. En wat is een bruiloft nu zonder de kus van bruid en bruidegom? Gelukkig kreeg ik die kus ook nog in het scenario verwerkt, en ja, ook die gaat even anders dan anders. Je leest het allemaal in het nieuwste Stad Magazine onder de titel: De Coendersborg: altijd lekker geregeld! De strip werd uiteraard getekend door IJsbrand en Dick  Heins verzorgde de inkleuring. De laatste plaat, waarop het echt een swingende boel is in De Coendersborg wordt door s'Amuse Cateraar ook gebruikt voor promotiedoeleinden. Binnenkort waarschijnlijk te vinden op de diverse Facebookpagina's van s'Amuse Cateraar.

En dan verscheen deze week ook nog de nieuwe Katrien (nr 6-2015) met daarin twee verhalen waarvan ik (mede) het scenario schreef en waarin de Duckies een absolute hoofdrol hebben. In et verhaal op bladzijde 17 t/m 20 van de nieuwe Katrien spelen zelfs alle zes de Duckies (Kwik, Kwek en Kwak en Lizzy, Juultje en Babetjes) de hoofdrol. Dit verhaal schreef ik samen met collega Paul Hoogma. Het is gebaseerd op het gegeven van de boze buurman die de ballen die in zijn tuin belanden nooit meer teruggeeft aan de spelende kinderen. En laat Willie Wortel daar nu een oplossing voor hebben…
Het verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Bas Heymans en eerder gepubliceerd in Katrien 6-2003 en Katrien 6-2009.

In het verhaal op bladzijde 31 t/m 34 is de hoofdrol weggelegd voor Katrien en Lizzy, Juultje en Babetje. Als de laatste drie lid willen worden van een tennisclub blijkt dat daar niet alleen van de leden maar ook van de opvoeders iets verwacht wordt. Een verhaal dat voor een groot deel op ware gebeurtenissen berust. Al gaan we hier natuurlijk niet de echte naam van de bewuste tennisclub vermelden. Het verhaal werd getekend door de Spaanse Comicup Studio en eveneens eerder gepubliceerd in Katrien 6-2003 en Katrien 6-2009.

En dan tenslotte, de nieuwe Boekenkrant (nr 11-2015). Uit de post van Hans hieronder weten we natuurlijk al dat er een prachtige advertentie voor het nieuwste Rhonda-album, Rhonda 2: Rebecca in de nieuwe Boekenkrant is te vinden, en wel op zowel de voorpagina als op pagina 30.

Maar ook Caroline is in de nieuwe Boekenkrant te vinden, met een groot interview op pagina 33 met niemand minder dan Kees van Kooten. Een gesprek over het boek 'Leve het welwezen' , een verslag van ziekte en herstel en tegelijk een beschouwing over cartoons en humor. Over de favoriete cartoons van Kees van Kooten, over het verschil tussen Nederlandse n Amerikaanse cartoons en die van jaren 50/60 en de cartoons van nu, de verhouding tekst en tekening in een goede cartoon en het begin van een standaardwerk over dit onderwerp. Het interview van Caroline met Kees van Kooten is ook te vinden op de site van De Boekenkrant.

Prettig weekend allemaal!
 

Geen opmerkingen: