dinsdag 18 februari 2014

Het Van Starkenborghkanaal en omgeving

Vorige week schreef ik op de Max Miller Strips blog (http://maxmillercomics.blogspot.nl/) en op deze blog al over de oversteek die Max en Eva via de spoorbrug over het Van Starkenborghkanaal maken in hun zoektocht naar de vindplaats van de Blauwe Steen. In zijn nieuwe post laat IJsbrand zien welke documentatie hij voor deze scene's heeft gebruikt. En om een beeld te krijgen van hoe Max, Eva en Pjotr  zich in dit decor bewegen heeft IJsbrand deze route ook zelf gevolgd.
Vanaf de uitkijktoren bij de restanten van het kasteel van Selwerd...
 

...via de spoorbrug over het Van Starkenborghkanaal...
 

...naar het bosje met de bijenkasten aan de overkant.
Daarna wordt het wat ingewikkelder. Want de geheime vluchtgang die Max, Eva en Pjotr vervolgens ontdekken, bestaat voor zover wij weten, in werkelijkheid niet.
Toch schijnt IJsbrand ook deze scene specifieke beelddocumentatie gebruikt te hebben. Maar dat is iets voor een volgende blogpost. In de nieuwe Eppo die vandaag bij de abonnee's in de bus valt, kun je alvast de belevenissen van Max, Eva en Pjotr in de geheime vluchtgang en wat er in dit verhaal nog meer over blijkt te zijn van het voormalige klooster van Selwerd volgen.
(Illustraties: IJsbrand Oost)
Tot die tijd lees je op de Max Miller Strips blog alles over de documentatie voor de aflevering in Eppo 3 in IJsbrands nieuwste blogpost: De Orde van de Blauwe Steen: documentatie (3). O ja, en wie is toch die gozer daar bij die kerkmuur?

Geen opmerkingen: