zondag 9 februari 2014

De publicaties van deze week

Groot nieuws dus in de nieuwe Stripschrift (nr 436). Op bladzijde 6 in de rubriek 'Actua' vind je alle nominaties voor de Stripschappenningen 2014. Met zoals gezegd Rhonda 1: Help me, Rhonda! als één de drie genomineerde albums in categorie Avontuur en vermaak.

Datzelfde nieuws is sinds gisteren ook te vinden op de site van Stripelmagazine (http://www.stripelmagazine.be/) waar onder de titel 'De nominaties voor de Stripschapjaarprijzen' alle genomineerden te vinden zijn, met nog een extra regel commentaar bij de albums. Stripelmagazine noemt 'Help me, Rhonda!' een vlot getekend verhaal over een acrobatische heldin met een scherp randje. En daar kunnen we ons eigenlijk alleen maar bij aansluiten. Voor het complete artikel op Stripelmagazine volg je deze link: http://www.stripelmagazine.be/de-nominaties-voor-de-stripschapjaarprijzen/

En meer Rhonda vind je natuurlijk ook in de nieuwe Eppo (nr 3-2014) in de gebruikelijke advertentie voor de Eppo Shop, waar de drie Nederlandse versies van Rhonda 1: Help me, Rhonda! nog altijd te bestellen zijn via: http://www.eppostripblad.nl/eppo_shop.php?artsid=140&groep=Stripboeken&serie=Rhonda

 
En natuurlijk wordt in de nieuwe Eppo ook het nieuwe Max Millerverhaal 'De Orde van de Blauwe Steen' vervolgd. Op bladzijde 34 t/m 36 vind je de 12e aflevering, waarin Max en Eva de volgende aanwijzing weten te ontcijferen en op zoek gaan naar een geheime vluchtgang van het voormalige klooster van Selwerd. Ook Pjotr voegt zich weer bij hen, zodat het driemanschap weer compleet is. Maar wat geen van drieen weet, is dat de Orde Pjotr nog altijd nauw in het vizier heeft..

(Illustraties: IJsbrand Oost)                                                           Over deze nieuwe aflevering van Max Miller en de Orde van de Blauwe Steen, en dan ik het bijzonder over het gebruik van de diverse landschapselementen in het gebied van het voormalige klooster van Selwerd, heb ik afgelopen vrijdag weer een nieuwe blogpost geplaatst op de Max Miller Strips blog
(http://maxmillercomics.blogspot.nl/). Één van de landschapselementen die ik niet in het scenario  gebruikte, wist IJsbrand in de tekeningen uiteindelijk alsnog een functie te geven binnen het verhaal. Je leest er alles over in: De orde van de Blauwe Steen: landschap.

En dan verschenen er ook nog twee nieuwgepubliceerde strips in de nieuwe Katrien (nr 1-2014), die ik beiden schreef met collega Paul Hoogma. Als eerste op bladzijde 31 t/m 34 een verhaal waarin Katrien auditie doet voor een grote ijsshow, maar het daarbij wel op moet nemen tegen Rosita, de beste (ijs)danseres van Duckstad. Rosita leenden we uiteraard van Carl Barks, die haar introduceerde in het Donald Duck-verhaal 'The Christmas Cha-cha-cha'. Her verhaal verscheen al eerder in Katrien 1-2002, Katrien 1-2008 en in het Duitse album 'Die besten Geschichten von Bas Heymans' uit 2012. 
(Schets strook 1 + Meester Warbol: Paul Hoogma)                            Tenslotte op bladzijde 36 ofwel achterop de nieuwe Katrien een one-pager van Paul en mij, waarin Lizzy, Juultje en Babetje via de site Spieknet een boel trucs cadeau krijgen om te kunnen spieken tijdens de toets van die middag. Helaas lijkt Meester Warbol al die trucs te doorzien. Deze gag werd getekend door de Spaanse Comicup Studio en verscheen eerder in Katrien 1-2002 en Katrien 1-2008.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: