vrijdag 31 januari 2014

Werkelijkheid en fictie in Max Miller

Voor Max Miller en de Orde van de Blauwe Steen gebruiken heel wat bestaande locaties, maar wel op onze eigen manier. Fictie en werkelijkheid lopen dan ook vaak door elkaar heen. Op de Max Miller Strips blog (http://maxmillercomics.blogspot.nl/) wijdt IJsbrand er een complete nieuwe post aan. Zo is dit fraaie kantoorpand werkelijk te vinden op de Pleiadenlaan in Groningen...
...maar natuurlijk is het geen eigendom van deze lieden.
En datzelfde geldt voor de kapitale villa aan het Zuiderpark die op pagina 33 van ons verhaal te koop wordt aangeboden. Wat dat betreft scheelde het een tijdlang overigens niet heel veel met de werkelijkheid.
En dan zijn er nog de striptekeningen van Barbara Stok die de schutting om de bouw van het Groninger Forum sieren.
Tot nu klopt dat helemaal met de werkelijkheid, maar als eind mei op de Haarlemse Stripdagen het tweede Max Miller-album verschijnt, geeft deze plaat in feite een historisch moment van de stad Groningen weer. In april wordt Barbara's striptekeningen namelijk vervangen door striptekeningen van een andere Groningse striptekenaar, maar in 'De Orde van de Blauwe Steen' zijn ze voor altijd vereeuwigd.
(Illustraties: IJsbrand Oost)
Datzelfde geldt voor de Beatrixboom in Aduard, die in de strip nog tegenover de Abijkerk staat. Maar intussen is de boom verplaatst naar een andere locatie, zodat ook hier sprake is van een historisch weergegeven moment. Hoe het nu allemaal precies zit, lees je in IJsbrands nieuwste post: 'De Orde van de Blauwe Steen: werkelijkheid en fictie'. En hoe het verder gaat met Max, Pjotr en Eva lees volgende week weer in de nieuwe Eppo.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: