zaterdag 25 januari 2014

Eppo 2-2014

Afgelopen week verscheen Eppo nr 2-2014 met daarin op bladzijde 34 t/m 36 de elfde aflevering van Max Miller en de Orde van de Blauwe Steen. Waarin Max en Eva uit de Martinikerk ontsnappen en weer een team vormen in de zoektocht naar de vindplaats van de Blauwe Steen. In Aduard weet ook Pjotr aan Grimbergen te ontsnappen. En tenslotte verplaatsen we het decor van het verhaal van de Martinikerk te Groningen naar het terrein van het voormalige klooster van Selwerd.

Over de karakterontwikkeling van Pjotr binnen het verhaal, maar ook over de ontwikkeling van het scenario heb ik afgelopen vrijdag weer een nieuwe blogpost geschreven voor de Max Miller Strips blog (http://maxmillercomics.blogspot.nl/). Je leest er alles over in 'De Orde van de Blauwe Steen: ontwikkeling'

En dat al dat werk aan het verhaal en de tekeningen niet voor niets is, bewijst een van de brieven in Eppo Mail op bladzijde 47. Een briefschrijfster vind Max Miller met de dag beter worden en noemt 'De Orde van de Blauwe Steen'  als bewijs voor die stelling. Dankjewel, Joyce!


Nog meer Max Miller op bladzijde 8 van de nieuwe Eppo, waar we in een advertentie voor de na te bestellen losse nummers van Eppo ook de cover van dit nieuwe Max Miller-verhaal terugzien
 (Illustraties: IJsbrand Oost)

En of dat nog niet genoeg is, ook deze fraaie Bob Evers cover van Hans.

En wat te denken van deze Rhonda-cover?

En over Hans gesproken, op bladzijde 24 wordt in de rubriek Varia onder het kopje 'Lamme hand' aandacht besteedt aan de Nederlandse inbreng bij het komende stripfestival van Angouleme. Onder andere Henk Kuijpers en Eric Heuvel worden met naam genoemd, maar ook zal Hans gaat volgende week in Angouleme signeren. Net als Eric is ook Hans uitgenodigd door uitgeverij BD Must en zal daar onder andere de Franse special editions van Rhonda 1: Help me, Rhonda! signeren. Het festival van Angouleme wordt gehouden van 30 januari tot en met 2 februari. Dus mocht je nog graag een gesigneerde Franse special edition van "Help me, Rhonda!', mis het dan niet. En binnenkort lees je natuurlijk alles over de belevenissen van Hans in Angouleme op deze blog en op de Help me, Rhonda-blog (http://maxmillercomics.blogspot.nl/).

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: