maandag 27 januari 2014

Gala en kastelen!

Potverdorie! Afgelopen zaterdagavond in Meermanno in Den Haag een werkelijk geweldige eerste editie van het "Gala van het Nederlandse stripboek" mogen meebeleven.
Prijzen (Dick Matena, Marissa Delbressine, Rob van Eijk), hapjes, drankjes, levende muziek, dansen, en vrijwel de gehele Nederlandse striptop aanwezig.
Tekenaars en scenaristen waar je maar keek! Denk boekenbal, inclusief, naar verluid, de extreem bittere strijd om de laatste, schaarse kaartjes! Oprecht ontroerd om de Nederlandse stripwerld een keertje zo . . . zo "volwassen" bij elkaar te zien. Een mijlpaal! Volgend jaar Dick Matena als Harry Mulisch op de trap graag! En wie is toch die knappe vrouw in die bordeauxrode jurk?
En dan eind van de week ook nog even naar Angouleme. Zoek me vooral even op in de "Espace para BD" bij BD-Must in stand 13! Ik heb begrepen dat het tamelijk druk kan worden, maar wij zeven BD-Must tekenaars schijnen goed gevoed en comfortabel gehuisvest te worden in een kek kasteeltje buiten de stad. WOW! Kan het leuker? Ik heb het gevoel dat ik op vakantie ga!


Geen opmerkingen: