zaterdag 4 januari 2014

Besprekingen

2014 begint rustig. In de eerste dagen van het nieuwe jaar geen nieuwe strips van Hans of mij in welk tijdschrift dan aan ook. Maar over het begin van deze week valt nog wel het een en ander te melden. Zoals de zeer positieve recensie van Hans' eerste Rhonda-album 'Help me, Rhonda!' op bladzijde 30 van de nieuwe Stripschrift. In de rubriek ' Boventoon' wordt daar bijna een hele pagina gewijd aan 'Help me, Rhonda!'.
Een lovende en enthousiaste recensie van Bert Post met info over de stripcarriere van Hans tot nu toe, de ontstaansgeschiedenis van Rhonda en één kritische noot, die eigenlijk meer de vermelding 'Chicago 1964'  op de achterkant van het album te maken heeft, dan met het verhaal zelf. Hoezo dan? Wel, 'Help me, Rhonda' van de Beach Boys verscheen pas in maart 1965 op LP! Maar dat is ook alles. Voor het verhaal zelf en voor het werk van Hans niets dan lof in deze recensie, Dank je wel, Bert. En Hans, van harte gefeliciteerd met deze zeer positieve recensie.En dan verscheen er afgelopen maandag op Youtube ook weer een nieuwe aflevering van 'Donald Duck Nader Bekeken'. Een dubbelaflevering, zelfs  In 'Donald Duck Nader Bekeken #9-10: Kerstmis!' worden de laatste Duck- en Disney-uitgaven van 2013 besproken. En daarin ook een korte bespreking van het Aladdin-verhaal 'Sneeuw in de woestijn' uit Donald Duck 51-2013 met zowel de eerste scenariopagina als de eerste strippagina in beeld en een vermelding van deze blog.

(Bron: Youtube)

(Illustratie: Bas Heymans, © Disney)

Maar ook de eerste strippagina van het verhaal 'Donald Duck als gevangenis-bewaarder' (H 97033, verschenen in Donald Duck 52-2002) waarvoor een voorplaat werd getekend die bij Donald Duck 51 als kerstkaart werd gebruikt. En de aankondiging dat er nog zes Nederlandse Robin Hood verhalen op de plank liggen, die mogelijk dit jaar in het weekblad zullen gaan verschijnen en waarvan ik voor drie van de zes verhalen het scenario heb geschreven. Opnieuw een aflevering dus met veel achtergrondinformatie bij de verschillende verhalen en andere items. Met dank aan Donald Duck Fanvizier.
Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: