vrijdag 8 maart 2013

De publicaties van deze week

Wat betreft de nieuwste publicaties is deze week is toch weer een soort 'week van Rhonda' geworden. Allereerst is er natuurlijk de vierde aflevering van Rhonda's "Help me, Rhonda', op bladzijde 18 t/m 20 van de nieuwe Eppo (nr 5-2013). Waarin Rhonda na haar spectaculaire sprong in de vorige aflevering nu definitief ontsnapt lijkt te zijn aan Carl Firenze en zijn handlangers... of is er nog ergens een los eindje?
Hoe dan ook, we vinden Rhonda even later terug in een bar en komen via haar overpeinzingen nog meer te weten over Rhonda zelf en wat zich zoal af heeft gespeeld voor het begin van dit verhaal.
Ook horen we voor  het eerst de naam 'Dana Dane', die nog een heel belangrijke rol gaat spelen in het vervolg van dit verhaal. Maar daarvoor geldt weer: wordt vervolgd...

En behalve in Eppo vinden we Rhonda deze week ook terug in de nieuwe Veronica Magazine (nr 10-2013). In een speciale stripbijlage achterin het Veronica Magazine wordt o.a. aandacht besteed aan de Nederlandse stripbabes. En op bladzijde 123 treffen we daar onder het kopje 'Rhonda, babe van de Beach Boys' onze eigen Rhonda aan van tekenaar 'Vano'. Rhonda wordt in het artikel getypeerd als een moderne heldin, op zoek naar een nieuwe identiteit. Wie weet heeft Rhonda er met dit artikel en de bijbehorende illustratie meteen een heel nieuwe lezersgroep bij.

En dan zijn er nog onze Volendamse helden Nick en Simon. Nadat ze vorige week nog afreisden naar Oostenrijk, blijven ze deze week dichter bij huis: het Purmerbos. Waarin Simon zijn hond Sabrina uit laat rennen in het losloopgebied en Sabrina tot zijn grote verbazing met nog een hond komt aanzetten.
Eigenaar onbekend. Of Simon, met de hulp van Nick, de eigenaar weet op te sporen, lees je deze week op bladzijde 48 t/m 50 van de nieuwe Tina (nr 11-2013). Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Rafa Ruiz.

Geen opmerkingen: