zaterdag 30 maart 2013

De nieuwste strips

Vier nieuw-gepubliceerde strips deze week, waarvan er twee echt nieuw zijn. En die twee zijn allebei te vinden in de nieuwe Tina (nr 14-2013). Op bladzijde 24 gaan Karlijn en Thomas een avondje griezelfilm kijken. De film in kwestie is meer Thomas' ding dan dat van Karlijn. Maar Gertje is er ook nog... Deze gag schreef ik samen met collega-scenariste Saskia Janssen en hij werd ook getekend door een duo, namelijk de Spaanse tekenaars Josep Nebot en Tony Fernandez.

Op bladzijde 48 t/m 50 treden onze Volendamse striphelden Nick en Simon voor het eerst op in een gloednieuw theater. Een theater waar zelfs de directeur nog moet wennen aan de indeling en waar toevallig diezelfde avond in een andere zaal de toneelversie van Simons favoriete tv-comedy speelt. Een en ander is gebaseerd op de toneelversies van Britse comedies zoals Fawlty Towers en 'Allo 'allo, waarvan de afgelopen ook de toneelversies in de Nederlandse theaters te zien waren. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Carmen PĂ©rez.

Voor de andere twee verhalen moeten we het net op.

(Illustratie: Marga Querol Manzano, © Disney)

In de twaalf extra pagina's van de nieuwe digitale Donald Duck (nr 14-2013) zijn twee verhalen uit de jaren 90 te vinden. Als  eerste een Broer Konijn-verhaal waarin Vittorio Wezel definitief wil afrekenen met Broer Konijn, nadat hij door zijn toedoen voor de zoveelste keer in de gevangenis is belandt. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Marga Querol Manzano en eerder gepubliceerd in Donald Duck 17-1998.

En dan tenslotte Panchito in diezelfde digitale Donald Duck.

(Illustratie: Jose Colomer Fonts, © Disney)

Een verhaal waarin Panchito en Senor Martinez voor de zoveelste keer in de open lucht overnachten. Maar vanwege rondzwervende banditos is dat niet altijd veilig. Alleen hebben de banditos het deze keer niet op Panchito maar op Senor Martinez voorzien.  Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Jose Colomer Fonts en eerder gepubliceerd in Donald Duck 18-1998.

Prettig Paasweekend allemaal!

Geen opmerkingen: