zaterdag 25 augustus 2012

Twee eeuwen later...

Oei, oei, al vijf dagen het zelfde bericht bovenaan de blog. Hoog tijd voor een nieuwe post. Vandaag nog wel een middagje onaangekondigd gesigneerd op  het Brabants Stripspektakel. Niet met Hans, wel in het gezelschap van Eric Heuvel. Maar het verslag daarover bewaar ik even tot volgende week.  Ook morgen kun je trouwens nog naar het Brabant Stripspektakel in Valkenswaard. Zelf ben ik dan niet aanwezig, maar Eric signeert ook morgen weer in de stand van uitgeverij Boumaar.
Het plaatsen van posts op deze blog blijft overigens wat lastig, omdat het uploaden van nieuwe illustraties nog altijd problemen oplevert. Gelukkig kan ik ze wel van de ene naar de andere blog overzetten en  heeft IJsbrand gisteravond een nieuwe post over het nieuwe Max Miller verhaal 'De orde van de Blauwe Steen' geplaatst op de Max Miller Strips blog (http://maxmillercomics.blogspot.nl/).
Van het jaar 1345 op pagina 10 gaan we door naar het jaar 1577 op pagina 11. De Orde is inmiddels een stuk groter en machtiger geworden en de methodes die ze gebruiken een stuk drastischer, maar het resultaat is, zoals je hieronder kunt zien, grotendeels hetzelfde. 
(Illustraties: Ijsbrand Oost)

Het bovenste plaatje is een scene uit 1345, het onderste uit 1577. In het verhaal introduceren we bepaalde methodes van de Orde van de Blauwe Steen met de bovenste scene. In de onderste scene, twee eeuwen later dus, zullen die methodes zich tegen de Orde keren. Hier gebeurt namelijk iets dat grote gevolgen zal hebben voor de Orde in de zestiende en zeventiende eeuw en nog een paar eeuwen later ook voor Max, Eva en Pjotr. Maar daarover later meer...

De post van IJsbrand gaat overigens over het verschil in bouwstijl van de beide boerderijen  in respectievelijk de veertiende en de zestiende eeuw. En dus ook het verschil in de manier waarop ze getekend zijn. Je leest er alles over op de Max Miller Strips blog.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: