maandag 6 augustus 2012

De strips van vorige week

Na alle tijdreizen weer even terug naar heden. Om precies te zijn, naar de tijdschriftpublicaties van de afgelopen week: twee nieuwe complete verhalen en twee nieuwe gags. En gek genoeg zijn de scenario's voor deze vier strips allemaal op de een of andere manier gemaakt 'in samenwerking met'.

Het beste voorbeeld daarvan is de nieuwe strip van Karlijn, Catootje en de Ouders op bladzijde 24 van de nieuwe Tina (nr 32-2012), die ik samen met collega-scenariste Saskia Janssen schreef. En het was ook Saskia die met het idee kwam voor dit verhaal waarin Jans en Karlijn zich storten op een zomerdieet om zo een bikiniwedstrijd op het strand te winnen. De gag werd ook door een duo getekend en wel de Spaanse tekenaars Josep Nebot en Tony Fernandez.

Op bladzijde 48 t/m 50 van diezelfde Tina vind je het Nick en Simon-verhaal 'Gefopt!'. Het idee voor dit verhaal, waarin Nick en Simon optreden voor een liefhebbersvereniging van de betere Palingpop, kwam van de redactie van Tina. Vreemd genoeg staat het hele publiek met zijn rug naar hen toe. Nick hoopt nog dat ze zich tijdens het optreden wel om zullen draaien, maar nee dus. De titel van het verhaal verraadt al dat het een grap is, maar door wie, dat moet je zelf maar lezen. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Rafa Ruiz.

Ook de twee verhalen in de de nieuwe Penny (nr 16-2012) werden in samenwerking met de redactie van Penny bedacht. Al gaat dat bij EzelPedro op bladzijde 10 van de de nieuwe Penny slechts om het thema: borstelen. EzelPedro en Monty willen beiden mooi gemaakt worden omdat Ezelin Rosa, Pedro's grote liefde, op bezoek komt. Helaas borstelt Dennis Monty met een nogal versleten borstel en moet hij hem beloven volgende keer een andere te gebruiken. Monty haalt zich daarbij nogal rare dingen in hoofd.

(Illustraties: © Holco Publications)

En dan, last but not least, op bladzijde 41 t/m 46 van diezelfde Penny het tweede deel van het tweeluik van Sarah de Shire rond de ponytrektocht. Het idee voor dit verhaal kwam, net als deel 1, van de redactie van Penny. In het eerste gedeelte had Sarah het voornamelijk aan de stok met Stijn, die haar eerst maar een raar paard vond, maar later zijn mening moest bijstellen. Stijn en Sarah zijn inmiddels goede maatjes, maar nog niet inderdaad is gelukkig met Sarah's aanwezigheid. Ze heeft af en toe de neiging om door haar grootte per ongeluk het een en ander te slopen. Luchtbedden bijvoorbeeld. Maar als Sarah tijdens een nachtelijke maanrit opnieuw een heldendaad verricht, zorgt ze er op een heel bijzondere manier voor, dat niemand meer om haar heen kan.

Geen opmerkingen: