donderdag 9 februari 2012

Donald Duck digitaal, update 3

Sinds eind vorig jaar verschijnt het vrolijke weekblad Donald Duck ook digitaal en met twaalf extra digitale pagina’s. Zonder Ipad wordt het lastig om die digitale pagina’s te bekijken, maar gelukkig hebben we I.n.d.u.c.k.s. (http://coa.inducks.org/index.php) waar inmiddels de indexen van de extra pagina’s van de eerste digi-Ducks van 2012 zijn verschenen. Daarin twee verhalen waarvoor ik respectievelijk in 1996 en 2000 (mede) het scenario schreef.

Nr 3-2012

Het Donald Duck-verhaal in deze derde digi-Duck van 2012 speelt af zich op een typische zomeravond. Donald als journalist op zoek naar nieuws, dat er eigenlijk niet is. Tot hij geconfronteerd wordt met een doorgedraaide pyromaan. Jammer genoeg is Donald de enige die de man aan het werk ziet en wordt hij zelf, vanwege de lege tank van zijn Duckatti, door de politie betrapt met blik benzine in zijn handen. Dit verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Bas Heymans en eerder gepubliceerd in Donald Duck 22-1999.

Nr 4-2012

De vierde papieren Donald Duck van dit jaar was het zogenaamde Friesland-nummer. Logisch dus dat een van de extra strips op de digitale pagina’s ook naar Friesland verwijst.

(Schets strook 3: Paul Hoogma)

Het verhaal ‘fierljeppen’, waarin Donald op dringend verzoek van Dagobert een aantal zakenrelaties uit Neepan les in fierljeppen geeft, schreef ik samen met collega Paul Hoogma. De Neepanners doen, zoals Donald hen vraagt, alles na wat hij hen voordoet. En dan bedoelen we dus ook echt alles! Dit verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Mau Heymans en eerder gepubliceerd in Donald Duck 48-2001.

Geen opmerkingen: