zaterdag 18 februari 2012

De publicaties van deze week

Behalve de extra lange Oom Dagobert strip in de nieuw verschenen Donald Duck Dubbelpocket Extra zijn er deze week ook in de diverse tijdschriften een aantal nieuwe publicaties verschenen. En op de een of andere manier zijn die op een na allemaal terug te voeren op datzelfde thema: reizen door de tijd. Alleen Nick en Simon reizen op bladzijde 48 t/m 50 van de nieuwe Tina (nr 8-2012) niet door de tijd, maar over het ijs. Op weg naar het Fryske IJsfestival stranden onze Volendamse helden namelijk met hun auto in het barre winterweer. Gelukkig is een knappe boerendochter hen bereid de kortste weg te wijzen: op de schaats over het ijs! Dit verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Carmen Pérez.

De twee verhalen in de nieuwe Penny (nr 4-2012) hebben daarentegen alles te maken met reizen door de tijd. In EzelPedro op bladzijde 38 is het alleen maar in gedachten, als Monty heel graag een stoere ridder zou willen zijn. Lijkt onmogelijk voor een Falabella paard, maar gelukkig ligt er vlakbij de rivier de Toverrots die wensen vervuld, zij het soms op de meest vreemde manieren.

Op bladzijde 47 ty/m 56 wordt Hecksehoef vervolgd. Aukje, Mara, Jelle en Sven waren aan het eind van het vorige verhaal al in de Middeleeuwen beland en deze aflevering zijn ze bij Cecilia en Ewout te gast op het kasteel. Sven en Jelle denken dat ze als volgende opdracht van Cecilia mee moeten doen aan het toernooi dat daar gehouden wordt. Helaas blijkt die opdracht niet afkomstig van Cecilia, maar van de Woudheksen. En dan is er nog een geheimzinnige zwarte ridder, waar alle paarden bang voor lijken te zijn. En waarom is ineens al het stro uit de stallen verdwenen? Raadsels te over dus, in deze nieuwe aflevering van Hecksehoef.

Op bladzijde 65 wordt zoals gebruikelijk alvast de nieuwe aflevering aangekondigd en ook die speelt zich nog voor een groot deel af in de Middeleeuwen met zoals aangekondigd, een geheimzinnige vloek.

(Illustratie: © Holco Publications)

De eerste ronde van het Hecksehoefspel op site van Penny TV(alleen voor abonnees) zit er bijna op. Maar zoals op bladzijde 37 staat aangekondigd komt er overal een aantal weken een nieuwe ronde aan. Wat die inhoud is nog bekend, maar zodra ik meer weet, lees je daar natuurlijk alles over op deze blog.

En dan is er nog de nieuwe Stripschrift (nr 421). Met op bladzijde 3 een overzicht van de carriere en het oeuvre van Stripschapprijswinnaar Eric Heuvel. En voor het eerst sinds de bekendmaking van de Stripschapprijs 2012 wordt ook het stripalbum Het Van Walraven Testament in dit overzicht genoemd. Een album dat we drie jaar geleden in opdracht van ons agentschap Comic House voor werkgeversorganisatie AWVN maakten en dat gedurende het verhaal een overzicht geeft van 90 jaar arbeidsverhoudingen in Nederland.

(Illustratie: Eric Heuvel)



Op bladzijde 4 wordt in de rubriek Flitsen aandacht besteed aan het album 50 jaar Zwarte Magica dat met een bloemlezing van diverse verhalen met deze door Carl Barks gecreerde heks in de hoofdrol een overzicht geeft van Magica’s carriere van 1961 tot nu.

(Illustratie: Daniel Branca, © Disney)

Met als opening uiteraard het wereldberoemde debuut van Magica in het verhaal ‘De magische munten’ van Carl Barks en als sluitstuk twee veel minder beroemde verhalen als ‘De geest van de angst’ en ‘Het verdwaalde dwaallicht’ waarvoor ik het scenario mocht schrijven.

En tot slot wordt bij de Agenda op bladzijde 40 uitgebreid aandacht besteed aan de tentoonstelling ‘Brandweer in stripverhalen’ in Raadhuis De Paauw in Wassenaar. Een tentoonstelling waarvan ik vermoed dat ook Bob Evers er met een scene uit ‘Kabaal om een varkensleren koffer’ te vinden is. Maar helaas ben ik er nog altijd niet aan toe gekomen om dat zelf te gaan controleren. Iemand anders misschien al wel?
Prettig weekend allemaal.

Geen opmerkingen: