zondag 26 februari 2012

De nieuwste publicaties

Als bekende en onbekende Nederlander moet je tegenwoordig erg op je hoede zijn voor de Bananasplitgrappen van Frans Bauer. Er is al een hele rits bekende Nederlanders de revue gepasseerd, tot aan Jaap, de manager van onze Volendamse helden Nick en Simon aan toe.
Maar wat nu als Nick en Simon zelf in Bananasplit zouden zitten? Of beter, als ze denken dat ze in Bananasplit zitten? Dat laatste is het uitgangspunt voor het verhaal dat deze, met tekeningen van de Spaanse tekenaar Rafa Ruiz wordt gepubliceerd in de nieuwe Tina (nr 9-2012). Of Nick en Simon werkelijk in de maling worden genomen lees je op bladzijde 48 t/m 50 van diezelfde Tina.

En behalve dit nieuwe Nick en Simonverhaal is er ook nog een brief van Siger in de nieuwe Eppo (nr 4-2012) met een loftuiting omtrent het Eppo kerstnummer van vorig jaar en omtrent Rhonda. Dat door de Rhonda-teaser lezers verlangend doet uitkijken naar het moment dat deze strip van Hans eindelijk in Eppo gepubliceerd zal worden, is in deze brief zeer fraai omschreven. Voorlopig moeten we Eppo-lezers het helaas toch nog even doen met die teaser. Maar we hebben in elk geval weer een goede reden om hem nog maar een keertje op deze blog te zetten. Voor iedereen die de kerstEppo van vorig jaar gemist heeft. Of iedereen die die teaser toch nog eens zonder vouwen en nietjes wil zien.

6 opmerkingen:

Otto zei

Hoi Frank, Ik zag dat je naam in de lijst staat van stripmakers die op de beurs zullen zijn al stond er geen locatie bij.
Waar kan ik je vinden?

Frank Jonker zei

Ha Otto,

Tja, die locaties en tijden, daar zijn nog steeds wat onzekerheden. Zoals het er nu naar uitziet, is Hans in elk geval na half vier in de kantine te vinden voor die live-discussie en signeer ik voor die tijd een aantal uur in de stand van Uitgeverij Bonte. Maar zoals ik afgelopen zaterdag van Hans hoorde, is er misschien nog een heel kleine kans dat er alsnog bij Stripschrift gesigneerd gaat worden. Zodra er een definitief programma is met alle tijden en locaties zet ik het uiteraard hier op deze blog.

Hartelijke groeten,

Frank

Otto zei

Ik kom in iedergeval zondag middag. Hopelijk zie ik je dan ergens, Frank.

Frank Jonker zei

Ha Otto,

Komt helemaal goed. Ik ga alvast zitten oefenen op die Dagobert. :-)
Overigens, je weet zeker dat het de zondag wordt? Zatermiddag is immers de live-discussie met Hans in de koffieruimte.

Hartelijke groeten,

Frank

Otto zei

Zondag is het rustiger en omdat ik toch al niet veel kan leek me dat handiger, maar als ik zaterdag kan dan ga ik zaterdag. Ik ben nu nog aan het herstellen van een astma aanval en ben net door m´n rug gegaan terwijl m´n lijf aan het afkikken is van het gebrek aan medicijnen waarmee ik moest stoppen omdat ik die astma aanval kreeg door die betreffende medicijnen. Ik ben dus al lang bij als ik kan komen en als het op zaterdag kan ga ik het lot niet tarten en wachten op zondag (zojuist besloten).

Frank Jonker zei

Ha Otto,

Veel sterkte en veel beterschap met alles. Ik hoop dat het je inderdaad gaat lukken om naar de Stripdagen te komen. Voorlopig ga ik er maar vanuit van wel, dus... tot ziens in Gorinchem. :-)

Hartelijke groeten,

Frank