woensdag 25 januari 2012

Donald Duck digitaal, update 1

Sinds week 40 van vorig jaar verschijnt het vrolijke weekblad Donald Duck ook digitaal. Die digitale Duck had acht en intussen twaalf pagina’s extra ten opzichte van de papieren versie met hetzelfde nummer. Extra pagina’s met klassieke Duck en non-Duckverhalen die al eerder in het weekblad verschenen. Maar bij gebrek aan een iPad of iets dergelijks kan ik die digitale inhoud helaas niet van week tot week bekijken. Gelukkig is er site als I.n.d.u.c.k.s. http://coa.inducks.org/index.php waar dat soort zaken consequent worden geïndexeerd. Twee weken geleden verscheen er daar een update rond de inhoud van de digi-Ducks. En nu dus ook deze blog. Hieronder het eerste deel van het overzicht:

Nr 47-2011.

De extra pagina's in de digitale Donald Duck nr 47-2011 bevatten twee verhalen van me uit de jaren 90. Allereerst een verhaal waarin aliens de hulp van Willie Wortel inroept voor een planeet waar alles geregeld wordt door een computer. Geen ruzie, geen oorlog, geen milieu-vervuiling, geen discriminatie, geen honger en geen geld. En toch zijn de bewoners niet gelukkig. Willie ontdekt al snel waar het probleem zit: er valt niets te lachen! En dus voegt Willie de
humor aan de computer toe, met alle gevolgen van dien. Dit verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar José Colomer Fonts en eerder gepubliceerd in Donald Duck 42-1997.

(Illustraties: José Colomer Fonts, © Disney)

Diezelfde José Colomer Fonts tekende ook het Panchito-verhaal dat daarna volgt. En in dat verhaal krijgt Panchito het aan de stok met rebellen in diens van de een of andere generaal of gouverneur die president wil worden in plaats van de president. Dit verhaal werd eerder gepubliceerd in Donald Duck 2-1999.

Nr 48-2011

Ook de digitale Donald Donald 48-2011 bevat twee verhalen van me. En omdat dat tradiotioneel de Sinterklaasweek is, zijn het dan ook twee Sinterklaas-verhalen. Allereerst het verhaal “Een heerlijk avondje…” uit Katrien’s dagboek. Waarin Katrien per ongeluk veel te lekkere marsepein cadeau krijgt, waar ze absoluut niet af kan blijven. En dat terwijl ze net een nieuwe methode van afslanken volgde. Haar nichtjes sluiten haar zelfs op zodat ze van de marsepein af moet blijven, maar zelfs dat helpt niet. In het scenario zat bovenaan pagina 3 een scene waarin Katriens slogan “Voor vrijheid en marsepein!” werd overgenomen door een actiegroep die daar vervolgens mee ging demonstreren. Om onbekende redenen heeft de scene de uiteindelijke strip niet gehaald en werd deze vervangen door een plaatje waarin Katrien met versterkt reukvermogen de marsepein opspoort. En dat komt dan nu eigenlijk ineens heel goed uit, want waar heb je een blog voor als je niet eens af en toe exclusief stripmateriaal op kan zetten. Hier is ie dus, exclusief op de Bob Evers Strip blog. De ‘deleted scene’ uit ‘Een heerlijk avondje” En dat verhaal werd zonder deze scene getekend door de Spaanse tekenaar Santiago Barreira en eerder gepubliceerd in Donald Duck 49-1998 en het album “Sinterklaasfeest met Donald Duck” uit 2003.

Als tweede in de extra pagina’s uit deze digi-Duck het tweede Sinterklaasverhaal dat ik ooit voor Donald Duck schreef. En daarin speelt Zwarte Magica een belangrijke rol.

(Illustratie: Freddy Milton, © Disney)

Eerst verandert ze zich in een klein meisje om zo bij Sinterklaas binnen te komen en daarna in Sinterklaas om zo bij Dagobert en zijn geluksdubbeltje binnen te komen. Dit verhaal werd getekend door de Deense tekenaar Freddy Milton en eerder gepubliceerd in Donald Duck 47-1995 en de Extra Donald Duck, speciale Sinterklaaseditie van 2005.

Meer volgt…

Geen opmerkingen: