vrijdag 6 januari 2012

De strips van deze week

Het nieuwe jaar begint meteen goed met maar liefst vier nieuwe strips deze week, hoewel ik niet alle scenario’s daarvan in m’n eentje schreef. De gag van Karlijn, Catootje en de Ouders op bladzijde 24 van de nieuwe Tina (nr 2-2011) bedacht en schreef ik weer samen met collega Saskia Janssen. Een grap over het ‘brede’ schaatsen van Jan, waardoor de schaatsers achter hem er maar niet in slagen om te passeren. In strips kun je het tenminste echt winter laten zijn, met een dikke laag sneeuw op straat en een dikke laag ijs op de plassen. De credits bij de gag vermelden helaas niet onze namen en ook niet die van de tekenaar. In plaats daarvan staat Studio Jan Kruis vermeld. Maar vermoedelijk werd deze gag getekend door de Spaanse Comic Studios.

En dan de eerste Penny van dit jaar. Die pakt meteen goed uit met de eerste aflevering van de gloednieuwe strip Hecksehoef. Niet alleen in het blad, waar de strip is te vinden op bladzijde 47 t/m 54, maar ook op de site, waar voor abonnees het Hecksehoefspel te spelen valt en ook nog leuke prijzen te winnen zijn. En ook op de dvd die je bij Penny nr 1-2012 cadeau is een item aan Hecksehoef gewijd met daarin een aantal tips om het Hecksehoef-spel kunnen spelen. Hecksehoef is dan ook een strip boordevol raadsels en mysteries. Het begint allemaal als hoofdrolspeler Aukje, Mara, Jelle en Sven worden uitgenodigd worden voor een paardenkamp op Hecksehoef. En Aukje krijgt het meteen zwaar voor haar kiezen als ze de eerste nacht letterlijk de achtervolging inzet op een nachtmerrie. Een en ander heeft te maken met de vervloeking van gravendochter Cecilia door de Woudheksen. En dat is pas het begin van de hele geschiedenis van Hecksehoef. Want op bladzijde 65 staat voor de volgende Penny meteen al het tweede Hecksehoef-mysterie aangekondigd.



Behalve deze eerste Hecksehoef-aflevering zijn er in Penny ook nog twee gags te vinden, beiden bedacht in samenwerking met de redactie. De eerste gag, Penny de pony, is te vinden op bladzijde 10. Penny’s baasje Pippa heeft de mazelen, maar dat is natuurlijk een ziekte waar een pony als Penny niets van begrijpt. Penny ziet alleen maar de vlekjes…

En op bladzijde 68, ofwel achterop de nieuwe Penny, een gag rond die andere pony, Rakker.
Opnieuw een gag waarin het hartje winter is en Rakkers baasje Mathilda meedoet met een sneeuwballengevecht. Maar het blijkt uiteindelijk Rakker te zijn die de beste tactiek heeft als het om sneeuwballen gooien gaat.

(Illustraties: © Holco Publications)

Geen opmerkingen: