zaterdag 21 januari 2012

De nieuwste strips en aankondigingen

Ondanks dat ik eigenlijk een voorkeur voor het vertellen van langere verhalen, worden er de laatste tijd opvallend veel gags van me gepubliceerd waarvoor ik al dan niet in samenwerking met iemand anders het scenario schreef. Zoals bijvoorbeeld de Karlijn-gag op bladzijde 24 van de nieuwe Tina (nr 4-2011), die ik samen schreef met collega-scenariste Saskia Janssen, die ook met het idee kwam voor deze gag. Een gag waarin Jan zowat door het lint gaat, als hij hoort dat Germaine en Karlijn stunts gaan doen op de half-pipe en daarbij de beroemde skater Tony Havik, bekend om zijn levensgevaarlijke stunts, proberen te imiteren. Een en ander blijkt net iets anders in elkaar te zitten dan Jan in eerste instantie denkt. Helaas gaat het, net als twee weken geleden, fout met de credits bij deze gag. Ditmaal staat mijn naam wel vermeld, maar die van Saskia niet. En dat terwijl Saskia, zoals gezegd, niet alleen deze gag bedacht, maar ook een overgroot deel van de andere Karlijn die we tot nu toe allemaal samen hebben geschreven. Hopelijk gaat het bij de volgende Karlijn-gag dan eindelijk weer goed.

Nog een gag op bladzijde 32 van de nieuwe Penny (nr 2-2011) en wel van EzelPedro. Ook hier is ‘skating’ het thema, maar dan op het ijs.

(Illustratie: © Holco Publications)

Tuinboon, de pestkop van de strip, denkt dat hij beter kan schaatsen dan wie ook en bewijst dat met zijn eigen kunsten op het gebied van figuurschaatsen. Maar ja, opscheppers dienen op hun nummer gezet te worden en er is altijd baas boven baas…

Op bladzijde 47 t/m 56 van diezelfde Penny vind je het vervolg van de strip Hecksehoef.

(Illustratie: © Holco Publications)

Nadat Aukje in de eerste aflevering de vloek rond gravendochter Cecilia verbrak vind ze in haar kamer een kistje met een ketting, een sleutel, en een stuk perkament met een raadsel.
Als Jelle dat hoort, denkt hij dat ze in een of andere reallife game terecht gekomen zijn en dat ze aan de hand van raadsels en aanwijzingen een schat moeten zien te vinden. Hij zit niet eens zover van de waarheid vandaan, behalve dan dat het geen game is, maar ‘real-life’. Een en ander heeft te maken met vreemd veulen in een verborgen stal op manege Hecksehoef en een nieuwe poging van de Woudheksen om Cecilia te dwingen haar magische medaillon aan hen te geven, Introducing in deze aflevering: paardenhandelaar Van Grimmelen die lid is van de Woudheksen, maar zo zijn eigen agenda heeft. Het scenario was, net als de eerste Hecksehoef-aflevering, acht pagina’s lang. Maar de tekenaars wilden graag meer ruimte voor deze strip, vandaar dat het verhaal nu tien pagina’s lang is en het hele Hecksehoef-epos uiteindelijk 98 pagina’s zal beslaan in plaats van 80.

Op pagina 65 van diezelfde Penny tenslotte staat de cover van het volgende nummer al afgebeeld met daarop alvast een plaatje uit de volgende Hecksehoefstrip: De brief aan Ewout.

(Illustratie: © Holco Publications)


En dan, zoals aan het eind van aflevering 2 te lezen is, opent Mara een deur naar de Middeleeuwen.

Nog een aankondiging tenslotte achterop de Donald Duck van deze week, waarvan ik eigenlijk niet eens zeker weet of het om het verhaal gaat waar ik denk dat het om gaat.

(Illustratie: © Disney)

Maar lijkt dat plaatje nu niet heel veel op dit scenario-plaatje? In dat geval zou het openingsverhaal van de Donald Duck van volgende week wel eens het verhaal met de code H 27136 kunnen zijn, een ten-pager samen geschreven met collega Rob Klein, en met Donald in de rol van Leonardo da Ducki. Als dat klopt, dan volgende week meer daarover.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: