zondag 15 mei 2011

De week van de vedettes

Over het verschijnsel vedettestrips heb ik het een tijdje geleden al eens gehad op deze blog. Wel, deze week bestaan de nieuwste publicaties uit niets anders dan vedettestrips. Maar liefst twee nieuwe stripverhalen met drie bekende Nederlanders in de hoofdrol.

(Illustratie: Piet Voordes)

Allereerst is daar Piet Paulusma in de diverse Wegener Weekkranten van deze week (week 19). Sinds de openingsgag van deze serie zijn alle volgende grappen bedacht door of tekenaar Piet Voordes of het management van Piet Paulusma. Maar voor deze week werkte tekenaar Piet weer eens een van mijn ideetjes uit. Met als onderwerp: de energierekening. Sinds de liberalisering van de energiemarkt een dankbaar onderwerp voor grappen en verhalen. Meestal is de rekening in strips te hoog, maar voor deze Piet Paulusma-grap haalde ik mijn favoriete energierekening uit de kast. Hoe weerman Piet dat voor elkaar krijgt, lees je deze week in alle Wegener Weekkranten.

En uiteraard zijn ook Nick en Simon deze week weer van de partij. Net als vorige week brengen een bezoek aan de kermis en deze keer zonder de roddelpers in hun kielzog. Wel in het gezelschap van twee leuke vriendinnen. En om even terug te komen op mijn post van vorige week, in dit verhaal zijn Nick en Simon wel degelijk de echte hoofpersonen. Want behalve lol maken op de kermis, willen ze ook nog iets anders. Namelijk zo goed mogelijk scoren op de boksbal, uiteraard om indruk te maken op de vrouwelijke fans en vriendinnen. En als dat ding dan in beide gevallen niet verder komt dan ‘Puddingboy’ heb je als hoofdpersoon alweer een behoorlijke hindernis die overwonnen moet worden. Of het de beide heren nog lukt om beter te scoren, lees je deze week op bladzijde 48 t/m 50 van de nieuwe Tina (nr 19-2011). Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Carmen PĂ©rez.

Geen opmerkingen: