woensdag 2 maart 2011

De nieuwste publicaties

Oeioei, al meer dan een week hetzelfde Rhonda-journaal bovenaan deze blog. Geen nieuws van Hans, dan eerst maar even wat ander nieuws. Slechts één nieuwe strip valt er te melden en wel de Elmo-strip op bladzijde 34 van de nieuwe Sesamstraat (maart 2011).


(Illustratie: Jutta Langer, © Sesame Workshop)

Het thema van deze Sesamstraat is tegenstellingen. In het geval van Elmo en Zoë gaat dat om ‘vol’ en ‘leeg’, om precies te zijn een lege limonadefles, een vol glas en een leeg glas. Maar Elmo en Zoë zouden Elmo en Zoë niet zijn, als zo’n verhaalonderwerp uiteindelijk niet de titel ‘Samen delen’ zou krijgen. De tekeningen zijn uiteraard weer van Jutta Langer.

Tegelijk met de nieuwe Sesamstraat viel ook de nieuwe Stripschrift (nr 414) in de bus. Met daarin op bladzijde 6 in de rubriek Flitsen een piepklein flitsartikeltje over de nieuwe Piet Paulusma-strip van tekenaar Piet Voordes, waarvoor, zoals je al eerder op deze blog hebt kunnen lezen, ik toch het geluk had om de allereerste aflevering te mogen schrijven.(Illustratie: Piet Voordes)

Een veel groter artikel, eigenlijk een recensie, vind je op bladzijde 48 in de rubriek De Boventoon. Daar vind je onder de kop ‘Duizendpoot schrijft ook stripscripts’ een prachtige recensie van Rik Sanders over het album ‘De grappigste avonturen van Donald Duck 31’ waarin de Duckverhalen van collega-scenarist Jan Kruse centraal staan.

(Illustratie: Daan Jippes, idee: Jan Kruse, © Disney)

En hoewel dit album maar maar zijdelings iets met de makers van de Bob Evers strip te maken heeft (Hans tekende vier Duckstrips op scenario van Jan Kruse, en één cover naar een idee van Jan, geen van allen in dit album) , grijp ik deze gelegenheid toch even aan om reclame te maken voor dit album. Sowieso is het natuurlijk geweldig dat na dertig albums gewijd aan diverse Ducktekenaars nu ook een keer een scenarist in de schijnwerpers staat. Bovendien had ik dit album genomineerd voor een Stripschappenning in de categorie Jeugdalbum van het jaar. De Stripschapcommissie heeft helaas anders besloten, maar in de nieuwe Stripschrift deelt Rik Sanders maar liefst vijf uitroeptekens voor dit album uit en dat staat voor: Grote klasse! Iets, waar ik me alleen maar bij kan aansluiten. Zowel de recensie als het album zijn zeer de moeite van het lezen waard!

Geen opmerkingen: