zondag 6 maart 2011

HELP ME, RHONDA - JOURNAAL, episode 10.

Frank, goede vriend, je hebt gelijk. Gaat het in het HMR-journaal ein-de-lijk over de finesses van het scenarioschrijven,  ben ik opeens wel ERG stil!!! Weet ik opeens weer niet meer hoe ik dáárover iets moet schrijven, zonder alles meteen weg te geven! Wat een vak! Mooie scenarioschrijver, die Vano!

Maar weetjewat? Ik maak het goed!! Het is er NU wel tijd voor. Ik ga gewoon lekker niks vertellen. Ik gooi gewoon NU es wat van het spul op tafel! Hier op de BE-blog!! Let op, blogvriend! Hier komt de exclusieve wereldpremiére van het e e r s t e super-verse materiaal van de nieuwe Vano-Kolk strip: "HELP ME, RHONDA". (En dan bedoel ik ECHT exclusief! Zelfs Hanco heeft dit nog niet gezien.) Je bent echt bijna de allereerste die dit ziet. Alles natuurlijk onder embargo enzo!
Okee. Hier dan eindelijk! Stukkie scenario. Eerste versie. Een  stukje uit het Rhonda-verhaal! Let vooral es op al die tekstblokken overal. Die aanhoudende "monologue interieur" van dat meisje wordt erg belangrijk in deze strip.  (Tepels trouwens alleen getekend vanwege anatomische plaatsbepalingsdoeleinden, hoor. In inkt gaat daar netjes kleding overheen)

En HIERRRRRRR dan wat inktingen. Het eerste nagelnieuwe Rhonda-tekenwerk. Allemaal een beetje "gehoekt gekiekt", hoor. Op deze foto lijkt is onze Rhonda een beetje de "She-Hulk" Je ziet arceringen! Details! En wáár is m'n vertrouwde moddervette, Bob Everslijn???

3 opmerkingen:

Otto zei

Hoi Hans,
Goed om weer een teken van leven voorbij te zien komen. Vraagje; die "monologue interieur" is dat bedoelt om een film noir sfeertje neer te zetten? Ik vind het in iedergeval goed werken. Ik zit net Blacksad te lezen (cultuurbarbaar die ik ben nu pas!!!) en daar werkt het fantastisch.
Het tekenwerk is echt fantastisch. Je ziet er jouw stijl volledig in terug maar het is ook weer heel anders dan BE of PFH. Prachtig!!!

Anoniem zei

Kom je echt niet signeren, Hans, op de stripdagen? Ook Frank niet?
Groetjes, -J-.

Hans van Oudenaarden zei

@ Otto:
Dank voor je aardige woorden.
Die monologue interieur werkt inderdaad een beetje Raymond Chandler-esq. Maar geeft ons vooral de kans de lezer een heel klein beetje in het hoofd te laten kijken van ons character.
Een prima mogelijkheid tot meer betrokkenheid enzo.

@-J-:
Helaas! familieverpichtingen! Veel gebak en wijn!