maandag 17 januari 2011

Kleren, veren en de vrije natuur

Iemand ooit gehoord van de zwartbonte schreeuwerik? Nee? Dat kan kloppen. Deze zeer zeldzame vogel komt eigenlijk alleen voor in het Oom Dagobertverhaal dat deze week wordt gepubliceerd op bladzijde 39 t/m 42 van de nieuwe Donald Duck (nr 3-2011). Een verhaal gebaseerd op de een van de wat minder bekende thema’s van Carl Barks, namelijk dat Dagobert tijdens het vervoer van zijn winsten nog wel eens iets kwijtraakt. In dit geval draait het om een grote zak met eurobiljetten die boven het Krakketakkenbos uit een vliegtuig is gevallen. En laat daar nou net die zwartbonte schreeuwerik nestelen, die de vervelende gewoonte heeft om een nest van alle mogelijk voorradige zachte materialen te bouwen.
Een verhaal in de vrije natuur dus, deze week, getekend door niemand minder dan de Nederlandse tekenaar Bas Heymans.

En over de vrije natuur gesproken, na Stripnieuws en Brabant Strip besteedt ook Eppo (nr 2-2011) deze week aandacht aan GRNVLD. Op bladzijde 25 onder het kopje ‘Stripsnippers’ in de rubriek ‘Varia’ vind je een heel klein artikeltje over de hoeveelheid strips, illustraties en cartoons in GRNVLD, het blad voor de donateurs van Kasteel Groeneveld. Met in elk nummer een gloednieuwe tekening van Hans en verder werk van o.a. Hanco Kolk, Wilma van den Bosch, Michiel de Jong, Gerard Leever, Gerben Valkema, Pieter Hoogenbirk en vele anderen. En dat alles uiteraard onder de bezielende leiding van onze eigen Caroline. Meer info over GRNVLD en Kasteel Groeneveld vind je uiteraard weer op http://www.kasteelgroeneveld.nl/

Van de vrije natuur gaan we terug naar Volendam… en Amsterdam. Sinds eind september publiceert het meidenblad Tina wekelijkse een strip rond de beroemde Volendamse zangers Nick en Simon. Tot nu toe werden de scenario’s voornamelijk geschreven door Ruud Straatman, Thom Roep, Jos Beekman en Bas Schuddeboom. Maar zoals je een tijdje geleden al in BS Magazine kon lezen, heb ik inmiddels ook een aantal scenario’s voor deze strip geschreven. Het eerste verhaal in die serie wordt deze week gepubliceerd in de nieuwe Tina (nr 3-2010). Niet het eerste dat ik schreef overigens, maar het tweede, gebaseerd op een idee van de Tina-redactie. Een verhaal waarin Nick en Simon dringend nieuwe kleding voor hun optredens nodig hebben en de een dat vervolgens als een echte ster in de P.C Hooftstraat gaat kopen en de ander, als echte Volendammer, bij zijn vaste kledingzaak in Volendam. Waar ze dan mee thuiskomen, lees je op bladzijde 48 t/m 50 van de nieuwe Tina. Het verhaal werd getekend door de Spaanse Comicup Studios.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ha die Caroline,
Gefeliciteerd met je verjaardag!!
Hiep hiep hoera. Gezellige dag en tot snel, groetjes, -J-.