dinsdag 4 januari 2011

De beste wensen... en de eerste bladen van 2011

Allereerst natuurlijk, beste bloglezers ook namens mij de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. En Carlos, Henkus en Otto, dank voor jullie beste wensen op deze blog. Bij deze ook persoonlijke beste wensen weer aan jullie.
En met al die nieuwe plannen van Hans, wat zijn dan de mijne? Tja, wat Bob Evers betreft, vooral wachten op Hans. Wachten op Vano, zogezegd (met dank aan Samuel Beckett). Verder staan er in elk geval minstens twee nieuwe albums op de planning, waarvan de strip over het waargebeurde verhaal over de ramp van Ameland vooralsnog voor juni staat aangekondigd.
Tot die tijd zijn de beide makers van de Bob Evers strip aangewezen op de publicaties in de diverse tijdschriften.

Zo staat de advertentie voor ‘Strijders van Dark Dragon Books’ deze keer voluit achterop de nieuwe Por Dios! (nr 3-januari 2011). Nog tot 31 maart van het nieuwe krijg je dit prentenblok met daarin o.a. deze prachtige Red Sonja-plaat van Hans in kleur gratis bij aankoop van drie albums uit het fonds van Uitgeverij Dark Dragon Books. En uiteraard is de originele zwartwitplaat van Red Sonja voor slechts 495 euro te koop in de webwinkel deze uitgeverij: http://www.darkdragonbooks.com/shop/index.php?module=producten&action=show&id=86&cpath=45&cat=45s.com/shop/index.php?module=producten&action=show&id=86&cpath=45&cat=45.

De nieuwe Por Dios staat overigens ook met naam en afbeelding in de nieuwe Stripschrift (nr 412) en dat als onderdeel van een prachtig en zeer compleet artikel van Rik Sanders over de Nederlandse jeugdbladenmarkt.

(Illustratie: © Holco Publications)

Naast Por Dios komen ook de andere bekende bladen als Donald Duck, Tina, Eppo, Penny, Sesamstraat, Okki en Taptoe voorbij. Allemaal bladen waar Hans en ik op de een of andere manier wel mee bekend zijn. In het stukje over Penny wordt mijn naam zelfs gekoppeld aan de Nederlandse scenario’s. Maar ook aan bladen die niet direct in de schappen van de tijdschriftenwinkels liggen wordt aandacht besteedt. Een en ander wordt o.a. geïllustreerd met scene’s uit strips van Gerard Leever, Robbert Damen en Sander de Fouw en Rob Phielix en Michiel van de Vijver. Zeer de moeite waard dit artikel op bladzijde 26 t/m 34 van de nieuwe Stripschrift.

Een ander stripinformatiemedium, namelijk Stripspeciaalzaak (http://www.stripspeciaalzaak.be/) bestaat als eerste aandacht aan het nieuwste project van Hans. Een van de artikelen in de rubriek Stripfacts (http://www.stripspeciaalzaak.be/StripFacts.php#Rhonda) is geheel gewijd aan Rhonda, dit onder het kopje ‘Maak kennis met Rhonda’. Dit alles met een verwijzing naar onze blog en een citaat dat rechtstreeks daarvan afkomstig is. Met dank aan Joop Schreurs voor de tip.

En dan tenslotte de eerste Donald Duck van 2011 (nr 1-2011). Daar vind je op bladzijde 24 t/m 27 de eerste nieuwe strip van 2011 waarvoor ik het scenario schreef. Een verhaal van Ariel, de Kleine Zeemeermin. Een verhaal waarin zee heks Ursula een onderwateroorlog probeert uit te lokken door de zangstem van Ariel te beheksen. Dit alles uiteraard als onderdeel van een greep naar de macht in Atlantica. En of dat slaagt, lees je in de eerste nieuwe Donald Duck van dit jaar.

Geen opmerkingen: