vrijdag 21 januari 2011

BS Magazine 183

Tegelijk met de nieuwjaarskaart van Kasteel Groeneveld viel ook de nieuwe BS Magazine (nr 183) in de bus. Een dubbeldik nummer, met o.a. een interview met Jan Kruis, een artikel over het blad Sprint uit de jaren 50 en een interview met Robert van der Kroft.
Ook Hans en ik zijn weer een aantal malen van de partij in de nieuwe BS Magazine.

(Foto: bron www.eppostripblad.nl)

Zo worden we samen met een aantal Eppo-collega op bladzijde 29 in de rubriek Koffieklets vermeld in het artikel over de Por Dios trien die onder het kopje ‘Striptrein’ over de Por Dios-trein die op 2 november door het land reed. Dit alles ter gelegenheid van het eerste nummer maandblad Por Dios dat op diezelfde dag werd gepresenteerd.

Op bladzijde 33 en 34 vind je onder het kopje ‘Paardentrauma’ een artikel over de film Penny Shadow en het aankomende album over de ramp met de reddingspaarden van Ameland in 1979.

(Illustratie: © Holco Publications)

Wat de film nu precies met de strip te maken heeft en andersom, lees je ook in dit artikeltje. Het album staat voorlopig gepland voor juni van dit jaar. Zodra er meer nieuws of verdere ontwikkelingen rond dit album zijn, lees je dat natuurlijk als eerste op deze blog. En wellicht ook in één van de komende nummers van BS Magazine.

Op bladzijde 34 ook nog een artikeltje dat ik, op verzoek van Joop Schreurs, zelf mocht schrijven voor deze nieuwe BS Magazine, en wel over het verschijnen van het 135ste allerlaatste(?) deel uit de serie De beste verhalen van Donald Duck, de albumserie die alle Duckverhalen en meer van Carl Barks bundelt. Een album dat dan ook de titel Donald Duck als allerlaatste? meekreeg.

(Illustratie: Daan Jippes, © Disney)

Met de laatste Jonge Woudloperverhalen, geschreven en geschetst door Carl Barks en in inkt gezet door Daan Jippes, Pluto redt het schip (in kleur) en de eerste Nederlandstalige publicatie van ‘Go slowly, Sands of Time’. Kortom, een album dat niet mag ontbreken in je boekenkast. En datzelfde geldt uiteraard voor de andere 134 albums uit deze reeks.

De nieuwe, dubbeldikke BS Magazine 183 is niet alleen het laatste nummer van de jaargang 2010 maar ook de laatste BS Magazine onder hoofdredactie van Patrick Vranken, die pakweg 20 jaar lang de drijvende kracht was achter dit beste stripinformatieblad van de lage landen. BS Magazine 183 opent dan ook met een voorwoord over dit afscheid en een uitgebreide toelichting over het hoe en wat van dit afscheid van Patrick zelf daarover op de volgende pagina.

(Illustratie: Morris)

Ook Joop Schreurs (http://www.joopschreurs.nl/), in dit nieuwste verantwoordelijk voor het interview met Jan Kruis en de rubrieken Koffieklets en Dvd/film, neemt afscheid van BS Magazine. Joops afscheids- en dankwoord lees je op bladzijde 35 aan het eind van de rubriek Koffieklets.
En uiteraard kunnen wij hier niet achter blijven. Immers, BS Magazine en in het bijzonder Joop hebben de afgelopen jaren veel aandacht besteedt aan de Bob Evers strip en aan ander werk van Hans en mij. En wat te denken van aandacht voor Kasteel Groeneveld?
Kortom, Patrick en Joop, heel hartelijk bedankt voor alles in de afgelopen jaren. Voor de interviews, de artikelen, de publiciteit, de fantastische BS Magazines en meer die we afgelopen jaren in de bus krijgen en voor de bijdrages die ik af en toe eens zelf mocht schrijven voor BS Magazine. Bedankt!

En hoe het verder gaat met BS Magazine in 2011 dat lees je binnenkort waarschijnlijk op de ze blog, maar in elk geval op http://www.brabantstrip.be/ , waar je ook nog terecht kunt als je alsnog alle nummers van 2010 in de bus wilt krijgen.

Geen opmerkingen: