maandag 22 november 2010

Bob Evers in Oudenaarde

Het jaarlijkse stripweekend bij Stripwinkel Atlantis, ter gelegenheid van de verjaardag van de winkel, is een absolute aanrader. Niet alleen vanwege de wafels, waarop de gasten getrakteerd worden, maar ook de enorme hoeveelheid stripalbums die er te vinden zijn.

(Stripwinkel Atlantis, Bron: http://www.jacquesmartindeonversaagde.be/stripwinkels.html)

Nieuwe, oude, tweedehands, Nederlandse, Vlaamse en Franse albums. Dus je begrijpt, toen ik rond kwart in de winkel kwam, was het toch eerst even ronddwalen tussen al die albums. Na de Nederlandstalige en Franse albums op de begane grond de trap op naar de bovenverdieping waar de tweedehands albums te vinden zijn. En daarboven zag ik de signeertafels met de eerste twee Bob Evers albums al wachtend tot Hans en ik er aan zouden beginnen. Net toen ik weer naar beneden wilde gaan, zag ik onderaan de trap een bekende collie. Nell! Met Hans erbij. Caroline was nog even een plekje zoeken voor de auto, maar die kwam even later ook de stripwinkel binnen. We werden hartelijk ontvangen door eigenaar Johan en meegenomen naar de kelderverdieping, waar we getrakteerd werden op een overheerlijke lunch van sandwiches, koffie, thee en versgebakken wafels.
Tegen twee uur was het voor ons dan toch echt tijd om te gaan signeren in het prettige gezelschap van Thomas Du Caju, de tekenaar van o.a. Betty en Dodge en De Kiekeboes. Niet alleen ons nieuwste album “Een overval in de lucht’ maar ook alle eerdere delen kwamen in harde en zachte kaft op onze tafels voorbij, tot twee complete series aan toe (Guido en Bruno, bedankt daarvoor!). En intussen konden Nell en Caroline op hun gemak Oudenaarde bekijken.
De piek lag zo tussen drie en vier uur, ongeveer gelijk met de terugkeer van Nell en Caroline. Nell heeft ons vanaf dat moment trouw gezelschap gehouden tijdens onze signeersessie. De stapel albums die op Hans lag te wachten, was om vier uur groter dan de stapel van drie uur. Maar uiteindelijk heeft Hans alle albums van een tekening weten te voorzien. Buiten Bob, Jan en Arie waren ook Mickey Mouse, stuurman Warwick en de dame van onze laatste Boekenhalte-prent veelgevraagde figuren. Precies om vijf uur maakte Hans de laatste tekening. En daarna werden opnieuw getrakteerd op een festijn van versgebakken wafels, alvorens weer richting Nederland te vertrekken.
Daarom nog onze speciale dank aan Johan, Dominique, Bruno en alle andere medewerkers van Stripwinkel Atlantis voor de gastvrije en feestelijke ontvangst afgelopen zondag. En uiteraard bedank ik ook iedereen die afgelopen zondagmiddag speciaal voor de Bob Evers strip naar Oudenaarde is gekomen. Geweldig dat jullie er allemaal waren. En we komen graag weer een keer terug. Alleen moeten we dan toch echt een blogfotograaf meenemen die een middag als deze op de gevoelige plaat kan vastleggen.

Geen opmerkingen: