maandag 29 november 2010

Bob Evers in Leiden

Zaterdagmiddag was het dan zover, de laatste signeersessie van 2010 rond ons nieuwste Bob Evers album ‘Een overval in de lucht’ Hans en ik kwamen allebei zo rond kwart voor twee de winkel binnen, waar we hartelijk werden ontvangen door Hans Edink, eigenaar van Strip- en Prentenboekenwinkel Mevrouw Kern.
Natuurlijk begonnen we zoals gebruikelijk met een kop koffie, die gezien de temperatuur buiten erg welkom was. En ook tijdens het signeren werden gelukkig regelmatig van een nieuwe kop koffie voorzien.

(Foto's: Anneke de Graaf)

Het begon nog rustig om twee uur.In eerste instantie leek het zelfs een familiemiddag te gaan worden. Familie van mij, familie van Hans, maar al gauw volgden ook de vaste klanten van de winkel. En mensen die het in Leids Dagblad over onze signeersessie hadden gelezen. Sommige hadden de albums al eerder gekocht en lieten ze nu signeren, anderen kochten de albums ter plekke en lieten ze meteen signeren. Ook voor de prenten en de kerstkaarten was er behoorlijke belangstelling.
Bob, Jan, Arie, Lalou Lalonde en zelfs een portret van Willy van der Heide., Hans heeft het zaterdagmiddag allemaal getekend. En ook in Leiden hadden weer een aantal mensen die een complete reeks of een bijna complete reeks kochten (Dankjewel, Ruud, Dankjewel, Kees).
Dat laatste was overigens ook alleen omdat de softcovers van ‘Avonturen in de Stille Zuidzee’ op dat moment echt niet meer voorradig waren in de winkel. Maar dat komt volgende keer vast wel goed.
Behalve in de albums hebben we overigens ook allebei een tekening gemaakt in het gastenboek van Mevrouw Kern en het laatste uur werden we tijdens het signeren geïnterviewd door Michel van Merriënboer van Stripschrift. Tijdens dat interview heeft Hans een aantal dingen gezegd die ‘off the record’ waren, dus we hopen nu maar, dat niet alles wat daar tussen vier en vijf gezegd is ook daadwerkelijk in Stripschrift komt te staan.
Dat laatste uur kregen we ook gezelschap van Caroline en een aantal vrienden van Hans, met wie Hans later nog wat zou gaan drinken in Leiden. Op een gegeven ogenblik waren er zelfs drie Hansen in de winkel.
Zo tegen vijf uur maakte Hans de laatste tekening van die zaterdag in ‘Een overval in de lucht’. Toen was het tijd om iedereen te bedanken en afscheid te nemen voor, tja, wie zal het zeggen hoelang. Daarna was ging Hans richting kroeg om met Caroline en de Leidse vrienden een biertje te drinken en voor mij was het tijd om huiswaarts te gaan.
Rest me natuurlijk nog iedereen te bedanken die afgelopen zaterdag speciaal voor Bob Evers naar Mevrouw Kern in Leiden. Bedankt, allemaal! En uiteraard Hans Edink en de medewerksters van Mevrouw Kern, bedankt voor de gastvrijheid en de algehele verzorging van die middag.
O ja, het is nog even wachten op de foto’s. Die zijn wel gemaakt, door de familie Hans en die komen dus via Hans naar mij toe of via Hans naar deze blog toe. Waarom dan niet een dag gewacht met dit stukje, Frank? Nou, dat zit zo. Morgen, dinsdag 30 november, is de dag waarop het project ‘Strijders voor Dark Dragon Books’ van start gaat. Niet alleen krijg je bij aankoop van drie albums van Uitgeverij Darkdragonbooks (http://www.darkdragonbooks.nl/) een prentenblok gratis met daarin veertien prenten van de helden van deze uitgeverij, gemaakt door de beste tekenaars van Nederland en Vlaanderen. Maar ook worden vanaf 12.00 uur de originele platen van ‘Strijders voor Dark Dragon Books’ verkocht in de webwinkel van Uitgeverij Darkdragonbooks (http://www.darkdragonbooks.com/shop/index.php?module=categorie&cpath=45&cat=45).
En omdat ik het hoe en wat daarvan (nog) niet weet, wil ik de rest van de maandag en dinsdag op deze blog toch even vrij houden voor mogelijke informatie daarvan van de kant van Hans. Maar hoe dan ook, mocht je geïnteresseerd zijn in de originele Red Sonja, zorg dan dat je om 12.00 uur achter je computer zit, om deze in de webwinkel van Uitgeverij Darkdragonbooks te bestellen. Wil je liever het prentenblok met alle veertien prenten daarin, zorg dan dat je drie albums van deze uitgeverij koopt bij je eigen stripwinkel of in de webshop van Darkdragonbooks en het krijgt het er gratis bij.

Geen opmerkingen: