dinsdag 2 november 2010

Al het nieuws van de afgelopen week

Net terug uit de Por Dios-trein! Wat een ervaring, een hele treincoupé vol striptekenaars met af en toe een verdwaalde scenarist er tussendoor. En wat een prachtig blad!
Binnenkort natuurlijk een uitgebreid verslag van die reis op deze blog, maar zoals zo vaak is het wachten nog even op de foto’s. Tot die tijd dus maar even het gebruikelijke overzichtje van al het nieuws van afgelopen week.

We beginnen met Donald Duck, dat deze week maar liefst twee nieuwe verhalen van me publiceert. Als eerste kom je Panchito tegen op bladzijde 18 en 19 van de nieuwe Donald Duck (nr 44-2010). Een verhaal over een van de vele overnachtingen van Panchito en Senor Martinez. Een kort verhaaltje maar, dat voornamelijk gebaseerd en geïnspireerd is op de uitdrukking ‘slapend rijk worden’. Of beter gezegd, slaapwandelend rijk worden, want dat is ongeveer wat Senor Martinez in dit verhaal overkomt.

Het Willie Wortel-verhaal op bladzijde 31 t/m 34 is geïnspireerd op een kleine persoonlijke ergernis. Je kent het vast wel: je leest in de krant dat er een ontzettende goede film, gaat kijken en blijkt er vervolgens zelf niets aan te vinden. Of andersom, je hebt een film gezien of in de stijl van deze blog te blijven, een stripalbum gelezen dat je waanzinnig goed vond en leest dan later ergens een vernietigende recensie.
Uiteindelijk is het natuurlijk zo, zoals Willie aan het begin van dit verhaal verkondigt: zo’n recensent schrijft ook maar naar zijn eigen smaak. Reden voor Willie om een mechanische recensent uit te vinden die enkel en alleen de mening van Willie verkondigt. Zodat Willie van te voren al weet wat hij van een bepaalde film of boek zal vinden. Helaas recenseert het ding ongeveer alles waar Willies mening over wordt gevraagd en die mening in kwestie wordt helaas niet door iedereen op prijs gesteld. Het verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Bas Heymans.

Dan is er nog dit heel kleine berichtje op de site van de Leeuwarder Courant:

(Illustratie: © Holco Publications)
http://www.lc.nl/friesland/cultregio/article12537681.ece/Reddingbootramp-Ameland-als-stripboek-+reddingbootramp+ameland&cd=1&hl=nl&ct=clnk&gl=nl
Een album dat pas over acht maanden in de winkel zal liggen. Een waargebeurd verhaal met echte mensen in de hoofdrol en emoties die nog altijd heel diep zitten. Meer nieuws over dit toch wel heel speciale stripalbum volgt, en uiteraard ook op deze blog.

En last but not least verschenen afgelopen zaterdag bij De Boekenhalte in Zwolle natuurlijk alle speciale edities van Bob Evers deel 5: Een overval in de lucht en niet te vergeten de bundeling van Zuidzee-avonturen van Bob, Jan en Arie in De Zuidzee-trilogie. Een dag met topdrukte in de Boekenhalte, zoals twee posts hieronder kunt lezen in mijn gebruikelijke signeersessie-verslag. Of een dag waarvan je nog even kan nagenieten met de post van Hans hieronder:

1 opmerking:

Henkus zei

Por Dios direct aangeschaft en het is een goeie deal voor die 5 piek! De Generaal is weer genieten, en het meeste werk is het aanzien zeer waard. 68 pagina's is niet mis! Een kompleet Stormalbum, kortom ik zie het wel zitten!