zaterdag 2 mei 2009

Avontuur in het circus

April begon als een heel rustige maand wat betreft de publicaties van mijn andere strips en het is 30 dagen lang een rustige maand gebleven. Alleen Bob Evers en Kleine Napoleon werden steevast in de nieuwste nummers van Eppo gepubliceerd, maar van mijn andere strips zag ik helaas niets in druk verschijnen.
In mei verandert dat gelukkig weer. Sinds gisteren, de allereerste dag van mei, ligt de nieuwe Donald (nr 19-2009) in de winkels en in de brievenbus met daarin gloednieuw stripavontuur van Panchito.
De inspiratie voor dit verhaal haalde ik uit de klassieke Panchito-one-pagers zoals die in de jaren 80 in het weekblad Donald Duck gepubliceerd zijn. Tussen alle gags met senorita’s, stieren, poema’s en gemaskerde bandito’s zit er namelijk ook eentje met een circus. En vreemd genoeg is er in de latere Panchitostrips van alles opgedoken, maar nooit meer een circus. Hoogste tijd dus om dat elementje van de wereld van Panchito weer eens te herintroduceren en onze held een avontuur te laten beleven in Circus Magnifico. Een circus waar opvallend veel dieren ontsnappen die het dan ook nog eens voorzien hebben op de sterren van het circus. Begrijpelijk dat dit circus niet veel artiesten meer overhoudt.
Of Panchito het hoe en wat daarvan kan ontraadselen lees je deze week op bladzijde 29 t/m 32 van de nieuwe Donald Duck.

Geen opmerkingen: