dinsdag 15 oktober 2024

Hel in de kijker


In de nieuwe rubriek 'In de kijker' op Stripspeciaalzaak wordt aandacht besteed aan het nieuw verschenen Franka-album 'Klifhanger'. Met onder andere een overzicht van de ontstaansgeschiedenis van Franka, een bespreking van het nieuwe album en de diverse edities daarvan en daarnaast nog de Franka-gerelateerde uitgaven die ook tijdens het Stripfestival Breda verschenen. 

Maar 'In de kijker' doet meer. Behalve Franka zet Stripspeciaalzaak ook een aantal andere vrouwelijke speurders in de spotlights. Met onder andere, hoe kan het ook anders, Hel. Hel deelt immers haar geestelijke vader met Franka. En ook bij Hel vinden we een korte ontstaansgeschiedenis en opnieuw een vooruitblik naar het nieuwe avontuur van Hel: Het verloren goud van Troje.
(Illustraties: Danker Jan Oreel)

De eerste pagina van 'Het verloren goud van Troje' was afgelopen vrijdag niet alleen hier op de Bob Evers Strip blog te vinden, maar eerder al op de Facebookpagina van Danker Jan. En daar stond de pagina niet alleen ter illustratie:

Deze week is in EPPO de voorpublicatie van het nieuwe verhaal van Hel begonnen. Alleen zal niet iedereen een abonnement op EPPO hebben. Daarom zal ik vanaf nu, elke vrijdag om deze tijd, op deze plaats een nieuwe pagina van 'Het verloren goud van Troje' napubliceren.
Deze week pagina 1.

Vanaf dus iedere vrijdag een nieuwe Hel op de Facebookpagina van Danker Jan. Overigens er zit een klein verschil tussen de oorspronkelijk pagina 1 van 'Het verloren goud van Troje' en de pagina zoals die in Eppo is gepubliceerd. Wie ziet het? Binnenkort de oplossing hier op de Bob Evers Strip blog.

Geen opmerkingen: