vrijdag 11 oktober 2024

De terugkeer van Hel... en de andere strips van deze week

 She is back! Zeven jaar na de publicatie van 'De Sibylle-codex' start Hel deze week met een gloednieuw avontuur in de nieuwe Eppo (nr 21-2024). En uiteraard siert Hel dan ook de cover van Eppo 21.

(Illustraties: Danker Jan Oreel)

Ter gelegenheid van de start van 'Het verloren goud van Troje' is ook 'Win, win, win' op pagina 4 gewijd aan Hel. Als je weet wie de geestelijke vader is van Hel of Helena zoals ze voluit heet...

(Illustratie: Eric Heuvel)

...dan maak je kans op dit pas verschenen album, waarin Eric en ik de fictieve geschiedenis van de familie Peter vertellen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en de waargebeurde verhalen van Noord-Brabant in de Tweede Wereldoorlog.

Het antwoord op die vraag vind je trouwens ook in het interview van Kurt Morissens met Danker Jan op pagina 19. Waarin Hel opnieuw geïntroduceerd wordt de lezers die haar nog niet kennen, maar ook de afgelopen zeven jaar wordt bespreken en de totstandkoming van dit nieuwe verhaal. En Danker Jan kondigt zelfs al een vierde verhaal aan waarop we waarschijnlijk geen zeven jaar hoeven te wachten.

Meteen daarna op pagina 20 t/m 22 gaat 'Het verloren goud van Troje' van start. We openen met de tienjarige oorlog om Troje. Of misschien toch niet?

En daarna schakelen over naar Hel en Julia die op een gezellig terras bespreken wat het volgende dossier van Raz Fadraz is dat ze gaan aanpakken. 

Een en ander komt in een stroomversnelling als de moeder van een vroegere vriendin van Julia langsloopt en vertelt over haar dochter Solange, die nu in Knokke woont en in Griekenland bezig is met een opdracht voor ene Nikos Charakas. 

Als mevrouw Somers een gesigneerde foto laat zien van een van de modellenopdrachten van haar dochter, komt Julia die foto wel heel bekend voor. 

En ze weet precies aan welke foto de foto van Solange haar doet denken.

(Illustraties: Danker Jan Oreel)

Tenslotte wordt er op pagina 24 in de rubriek Varia onder het kopje 'Danker-Jan' nog even gerefereerd aan Hel een artikel dat gaat over de vele strips in opdracht van Danker Jan met natuurlijk speciale aandacht voor het onlangs verschenen album 'Gelderland, het verloren hertogdom', waarin je de uitgebreide versie van de geschiedenis van Gelderland en het hertogdom Gelre.

En dan hebben ook nog de nieuwe Tina van deze week (nr 42-2024) Daarin vind je op pagina 47 weer eengag van Karlijn, Catootje en de Ouders. Karlijn neemt van klasgenote Lisa een interview voor de schoolkrant met, naar ze denkt, de beroemde zanger Rolf Sanchez. Helaas blijken er meerdere mensen met die naam te zijn. De gag is min of meer waar gebeurd. De verkeerde persoon met dezelfde naam interviewen overkwam ook collega-scenariste Saskia Janssen met wie ik het scenario voor deze aflevering van Karlijn, Catootje en de Ouders schreef. Alleen de clue hebben we er nog zelf bij bedacht. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaars Josep Nebot en Tony Fernandez en eerder gepubliceerd in Tina 22-2013.

(Illustratie: ©Disney)

En dan tenslotte nog een aankondiging voor volgende week. Met de tekst 'Op naar de Achterhoek' kondigt Donald Duck voor volgende week het verhaal 'Het teken van Grolle' aan. Waarin de Ducks naar de Achterhoek zullen afreizen. Met Magica in hun kielzog. Maar daarover volgende week meer.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: