woensdag 7 februari 2024

Nieuwe previews: Hel 3, pagina 13 in kleur en Noord-Brabant in de Tweede Wereldoorlog in inkt

 

(Illustratie: Danker Jan Oreel)

De vaste bloglezers weten het allang: er zijn verschillende strips in de maak die later dit jaar ofwel in voorpublicatie of in album zullen verschijnen. Danker Jan plaatste gisteren bovenstaande pagina, pagina met onderstaande info op zijn Facebookpagina:

Dit is een beetje curieuze pagina geworden (afgezien nog van wat foutjes en geschuif met de tekst). De bovenste helft van deze pagina stond niet in het oorspronkelijke scenario. Die heb ik er tussen gemoffeld. Daardoor heeft de onderste helft wel een hele hoop tekst en plaatjes gekregen. Alsof je aan een Blake & Mortimer hebt zitten knutselen...

We zijn hier bij de ingekleurde pagina 13 van het nieuwe Helverhaal 'Het verloren goud van Troje', waarin Hel en Julia proberen te achterhalen wat er met de door Heinrich Schliemann gevonden 'Schat van Priamus' is gebeurd en in het bijzonder met de 'Juwelen van Helena van Troje'. Meer volgt binnenkort in zwart-wit of kleur.

(Bron: Facebook Het Stripschap, illustraties: Eric Heuvel)

De strip over Noord-Brabant in de Tweede Wereldoorlog is intussen volledig geschetst door Eric, die nu bezig de pagina's in inkt te zetten. Van dat proces plaatste hij een filmpje op zijn Facebookpagina. met daarbij deze info.

Lekker old-school aan het inkten voor Brabant, de provincie die in dit najaar al herdenkt dat zij tachtig jaar geleden werden bevrijd, waar dit voor de rest van ons land pas in 2025 herdacht en gevierd gaat worden.
Ik schetste, op scenario van Frank Jonker, vanaf medio september ‘23 t/m de eerste paar dagen van ‘24 aan deze familiegeschiedenis.
Zestig pagina’s waren dat waarvan nu een derde in inkt staat. Als ik er klaar mee ben gaan we alweer richting voorjaar!

Een en ander is ook te zien op de Facebookpagina van Het Stripschap. Ook hier, meer volgt binnenkort, wellicht in zwart-wit maar later ook in kleur. 

Geen opmerkingen: