zaterdag 3 februari 2024

De strips van deze week


De vijfde aflevering van Wynona 2: Het offer vind je deze week op pagina 20 t/m 22 van de nieuwe Eppo (nr 3-2024). De kus van Wynona is volgens haarzelf een vergissing en samen met Daniel zet ze de reis naar het gerechtsgebouw voort. Intussen spreekt Tani haar medestrijders toe en belooft hen het begin van een nieuw tijdperk, waarin zij de balans zullen doen omslaan. Hun wapen: een werkende mobiele telefoon.

Als Wynona en Daniel bij het Salt Lake City Courthouse arriveren, heeft zich daar een enorme mensenmassa verzameld, die de vrijheid van Tobarth Reeves eist. Daniel besluit het laatste stuk naar de rechtbank te gaan lopen en laat Wynona bij de auto achter.

Over pakweg 11 dagen is het Valentijnsdag. De nieuwe Tina (nr 6-2024) neemt daar al een voorschot op met een gag van Karlijn, Catootje en de ouders. In 'De Valentijnskaart' op pagina 47 van de nieuwe Tina draait alles om zelfgemaakte Valentijnskaarten. In tegenstelling tot Catootje en Jeroen vindt Thomas dat zelfgemaakte Valentijnskaarten voor kleuters zijn, maar vergeet dan wel een kaart voor Karlijn te kopen. En Karlijn heeft ook een probleem met haar zelfgekochte kaart. Het scenario voor deze gag schreef ik samen met collega-scenariste Saskia Maasbommel. De gag werd getekend door de Spaanse tekenaars Josep Nebot en Tony Fernandez en eerder gepubliceerd in Tina 6-2012.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: