vrijdag 23 februari 2024

De leukste grappen van Donald Duck 8

(Illustratie: Wilma van den Bosch, © Disney)

Deze week nieuw in de winkel: het album De leukste grappen van Donald Duck deel 8. 46 gags met de Ducks in de hoofdrol en af en toe ook Mickey en zijn vrienden. Voor drie van de gags in dit album schreef ik begin jaren 90 het scenario. 

Als eerste kom je op pagina 18 Oom Dagobert in de gag 'Halve vlaai'. Dagobert is een vlaaienkraampje gestart in het park en Donald wil graag een vlaai bij hem kopen. Maar dan blijkt dat deze vlaai niet in Donalds fietstas past en vraagt hij Dagobert hem doormidden te snijden. De gag werd getekend door de Nederlandse tekenaar Sander Gulien en eerder gepubliceerd in Donald Duck 7-2003 en de Belgische Disneykrant 5-2005.

Vervolgens op pagina 26 de Donald Duck-gag 'Weddenschap met Guus. 

(Illustraties: Sander Gulien, © Disney)

 Guus met al zijn geluk pocht tegenover Donald pocht dat hij blindelings iedere weddenschap durft aan te gaan. Donald, op zijn beurt, weet daar heel handig gebruik van te maken, zodat Guus weliswaar zijn weddenschap wint, maar tegelijkertijd ook verliest. Ook deze gag werd getekend door Sander Gulien en eerder gepubliceerd in Donald Duck 46-2003, de Belgische Disneykrant 36-2007 en op de Donald Duck Familyplanner 2012 en de Donald Duck Gezinskalender 2014.

(Illustratie: Studio Prodima, © Disney)

En dan tenslotte op pagina 35 de Kwik, Kwek en Kwak-gag 'Waarzegster'. Waarin Kwik, Kwek en Kwak voor ieder proefwerk een 10 halen en toch liever naar de kermis gaan dan te leren voor hun proefewerk. En dat is iets dat Donald totaal niet vertrouwt. Deze gag werd getekend door de Spaanse Prodima Studio en eerder gepubliceerd in Donald Duck 6-2003.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: