dinsdag 21 maart 2023

Donald Duck, Duckies-special

 

(Illustratie: © Disney)

Sinds vandaag nieuw in de winkel, de Donald Duck Duckies-special. 68 pagina's vol met verhalen met Kwik, Kwek en Kwak en Lizzy Juultje en Babetje, maar ook de Jonge Woudlopers, de hele klas van de Duckies en zelfs Puk en Max komen voorbij. En het Jonge Woudlopersverhaal 'Reddingsbrigade' is zeker de moeite waard, want het werd geschreven door Carl Barks en getekend door Daan Jippes.


Het gloednieuwe Duckies-openingsverhaal 'Boeven bij de buitenles', te vinden op pagina 3 t/m 12, is er dan weer eentje waar ik het scenario voor schreef. Meester Warbol neemt zijn klas mee naar de archeologische opgravingen bij het huis van Cornelis Prul. Daar zijn zeer bijzondere vondsten gedaan. Maar ze zijn niet de enigen die daar belangstelling voor hebben.

Ook de Zware Jongens zien het brons, zilver en goud uit vroegere eeuwen wel zitten. En als plotseling de vondsten verdwijnen, net op het moment dat Meester Warbol en de archeologen, te ver weg zijn, is het aan de Duckies en hun klasgenoten om de daders te achterhalen en de vondsten terug te brengen waar ze horen. Maar daarvoor moeten ze diep afdalen bij de opgravingen. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaars Carmen Pérez en Tony Fernández 


(Schets: Paul Hoogma)

Vervolgens op pagina 15 en 16 het Duckiesverhaal 'Patatje; dat ik samen schreef met collega Paul Hoogma.  Gymlerares Juffrouw Knol zet de Duckies aan tot een gezondere levensstijl nadat ze hen betrapt op het kopen van fastfood. Snackkraameigenaar Jopie ziet zijn handel echter in rook opgaan en neemt daarom zijn eigen maatregelen. Het verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Bas Heymans en eerder gepubliceerd in Katrien 4-2001, Katrien 4-2007, Katrien 4-2013, Katrien Duck 10-2017 en Katrien Duck 10-2021.

Geen opmerkingen: