vrijdag 17 maart 2023

De nieuwste strips en ander stripnieuws

 

(Schets: Paul Hoogma)

Vorig week al aangekondigd, deze week te vinden op pagina 5 t/m 15 van de nieuwe Donald Duck (nr 12-2023), Donald Duck als flitsbezorger. Een verhaal dat ik samen schreef met collega Paul Hoogma. En het was ook Paul die met idee voor dit verhaal kwam. Bolderbast is de eerste die op het idee komt om flitsbezorger te worden. En omdat Donald zojuist ontslagen is, duurt het niet lang of Donald komt op hetzelfde idee. 

Vanaf dan ontspint er een harde concurrentiestrijd tussen de twee buren, waarbij het er om gaat wie het snelst zijn bestelling kan afleveren bij de klant en waarbij zowel Donald als Bolberbast er ook niet voor schromen elkaars klanten af te pikken. En dat steeds sneller en sneller. Het verhaal werd geweldig getekend door de Spaanse tekenaar Francisco Rodriguez Peinado.

In de nieuwe Tina (nr 12-2023) vind je ook deze week weer een gag van Karlijn, Catootje en ouders, die ik samen schreef met collega-scenariste Saskia Janssen. En Saskia was ook degene die met het idee kwam voor deze gag. Jan gaat zowat door het lint, als hij hoort dat Germaine en Karlijn stunts gaan doen op de half-pipe en daarbij de beroemde skater Tony Hawk, bekend om zijn levensgevaarlijke stunts, proberen te imiteren. Een en ander blijkt net iets anders in elkaar te zitten dan Jan in eerste instantie denkt. De gag werd getekend door de Spaanse tekenaar Daniel Perez en eerder gepubliceerd in Tina 4-2012


(Foto: Alex Odijk)

En tenslotte viel deze week ook de nieuwe Stripschrift (nr 480) in de bus, waarin in de rubriek 'Het vak' op pagina 42 aandacht wordt besteedt aan twee van de Stripschapprijzen die 25 februari werden uitgereikt. Allereerst natuurlijk de winnaar van de Stripschapprijs 2023 en dat is natuurlijk niemand anders dan Hans. Onder andere de Bob Evers wordt in het artikel genoemd en natuurlijk ook Rhonda en Wynona.
(Bron foto: Facebookpagina Het Stripschap)

Daarna is Marc de Lobie aan de beurt, die met Uitgeverij Syndicaat dit jaar de P. Hans Frankfurtherprijs won. In het artikel komen onder andere de kansen die Syndikaat aan jonge Nederlandse en Vlaamse stripmakers biedt en de samenwerkingsverbanden bij de uitgave van historische strips.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: