zaterdag 4 maart 2023

De nieuwste strippublicaties

 


Vorige week al aangekondigd, deze week compleet met cover in de nieuwe Donald Duck (nr 10-2023) het Duckies-verhaal 'Bonje op de bonte avond'. Dit verhaal is ook de introducties van een aantal nieuwe karakters in de Duckiesstrip, Amir, Bo, Bibi en Naomi. Vier nieuwe kinderen in de klas van Meester Warbol, met ieder hun eigen talent. En het zijn ook die talenten waar het om draait in dit verhaal. 

Zodra bekend is dat er een bonte avond op school wordt gehouden, weten de meeste klasgenoten van Kwik, Kwek en Kwak wel wat ze gaan doen. Kwik, Kwek en Kwak zelf helaas nog niet. Via roddelkoningin Beppie met haar twee miauwende spionnen horen Kwik, Kwek, Kwak wat de anderen uit hun klas zoals gaan doen. Maar zelf hebben ze geen idee. Tot ze in een boekenkraam een boek met de geheimen van de beroemde illusionist Davy Kopervink vinden. Vanaf dat moment lijkt hun optreden succesverzekerd. Maar op de bonte avond zelf lijkt bij iedere act wel iets mis te gaan. 

Zo verdwijnen de zelfgenoemde koekjes van Amir, krijgt Beppie een fles groene limonade over zich heen en tikt iemand de bal van straatvoetbalster Bo weg. Kwik, Kwek en Kwak en Lizzy Juultje en Babetje gaan achter de schermen op zoek naar de dader en daarbij kunnen Kwik, Kwek en Kwak hun goocheltrucs goed gebruiken. Het verhaal werd getekend door Carmen Pérez en Tony Fernández.

Behalve de nieuwe Donald Duck viel deze week ook de nieuwe Jump (nr 26-2023). Met daarin op pagina 39 het vervolg van Puppy Love. Het is etenstijd en de kleine Nell weet wel weg met het voer in haar bakje, maar ook met dat in het bakje van Robin. Dan wordt het nacht en hebben beide dieren zo hun eigen verdriet om te verwerken. Deze vier afleveringen van Puppy Love werden al eerder gepubliceerd onder de titel Puppy from Hell in Stripnieuws 48, als Puppy Love in de eerste week van oktober 2017  in Metro en in de beide Puppy Love-albums, het oblong-album' Er keft iets in de keuken' uit 2020  en het 'integrale' album 'Nee, ik wil geen hondje' uit 2021.

(Foto: Alex Odijk)

En tenslotte werd Hans naar aanleiding van het winnen en de uitreiking van de Stripschapprijs 2023 nogmaals geinterviewd door de Baarnsche Courant. Je leest het artikel onder de kop 'Baarnaar Hans van Oudenaarden trots op oeuvreprijs strips'. Helaas is het wel een premium-artikel, dus om het helemaal te kunnen lezen, moet je eerst even inloggen. Maar ook dit artikel is zeker de moeite waard. 

Geen opmerkingen: