vrijdag 3 februari 2023

De nieuwste strips en aankondigingen


Het vrolijke weekblad Donald Duck is deze week extra dik. In een 88 pagina's tellend themanummer rond de Grote Gruttenwedstrijd duikt er plotseling een bericht op waaruit zou blijken dat Cornelius niet van maiskolven hield en dus ook Fort Duckburg nooit met behulp van mais gered kan hebben. Daarentegen blijkt Cornelis wel van grutten gehouden te houden. Het gevolg: mais is uit in Duckstad en grutten zijn in. En dat is niet alleen slecht nieuws voor maisverkoper Donald, maar ook voor Oma Duck. In het verhaal op pagina 22 t/m 25 waarvoor ik het scenario speciaal voor dit nummer schreef, verkoopt Oma ineens nauwelijks nog mais. Ze zit dus met een maisoverschot en probeert daar samen met Gijs weer van de mais af te komen. Maar zelfs Gijs kan niet zoveel maisgerechten eten. En dus zoekt Oma haar inspiratie in oude filmpjes uit de tijd dat er nog grote maisfeesten werden gehouden, in de hoop de Duckstadbewoners over te halen meer mais te kopen. Het verhaal werd getekend door Dan Cerny.

(Bron foto: Eppo)

En dan hebben we deze week ook nog twee belangrijke aankondigingen. Allereerst kondigt Eppo aan dat  de vijftigste winnaar van de Stripschapprijs, te weten Hans van Oudenaarden, over twee weken met een groot interview in Eppo staat.
(Foto: Peter de Zwaan, bron: Bob Evers Nieuwsbrief 60)\

En in de nieuwe Bob Evers Nieuwsbrief (nr 60) kondigt Peter de Zwaan maar liefst drie nieuwe Bob Evers boeken aan die binnenkort te bestellen zullen zijn via de site van Peter de Zwaan.

O ja, en je kunt nog steeds meedoen met de prijsvraag die in de vorige Bob Evers Nieuwsbrief (nr 59) werd uitgeschreven. In de nieuwe Nieuwsbrief, nummer 60 dus, vind je een aanwijzing voor het juiste antwoord op de vraag: wie in de BE-boekenreeks deel 1 t/m 32, dus in de hardcovers, beschikte er over de complete volgende uitrusting: een vilthoed, een strohoed, een donker kostuum, een wit overhemd, een conservatieve stropdas en glanzend gepoetste schoenen met veters? Weet je het juiste antwoord dan kun je een softcovereditie winnen van ons Bob Evers stripalbum, Drie jongens op een onbewoond eiland.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: