woensdag 15 februari 2023

Presentatie album 'Japien de Joode' op 'De Zuiderzee'


Stichting Odulphus heeft inmiddels meer details bekend gemaakt over de presentatie van het album 'Japien de Joode' op 17 april. Het was al bekend dat de plaats van de presentatie iets te maken had met het moment dat Japien voor het eerst Urk zag. En dat was vanaf de veerboot de 'Insula' die toen tussen Enkhuizen en Urk voer.

Die veerboot van toen bestaat helaas niet meer. Maar de veerdienst tussen Urk en Enkhuizen wordt in de zomermaanden nog altijd in ere gehouden door het passagiersschip 'De Zuiderzee'. En dat is ook het schip waar de presentatie van het album 'Japien de Joode' zal plaatsvinden. Je leest er meer over in het artikel 'Presentatie op bijzondere plek' op de site van Stichting Odulphus. Meer previews volgen in de aanloop naar de presentatie.

(Illustraties: Danker Jan Oreel)

Tot slot nog een extra preview van het album. Danker Jan plaatste de digitale inkleuring van pagina 31 eerder deze week op zijn Facebookpagina met daarbij de volgende uitleg:

Ook wel eens leuk om te laten zien, de digitale inkleuring van een strippagina. Dit is dus wat er onder de 'zwartvorm' zit.

Binnenkort meer previews en meer info over de presentatie.

Geen opmerkingen: