vrijdag 17 februari 2023

De strippublicaties van deze week

 1. Tina Dierenboek 2023

(Illustratie: © DPG Media Magazines)

Deze week nieuw in de winkel: het Tina Dierenboek 2023. Met weetjes, puzzels, quizzen en diy over dieren en natuurlijk heel veel strips. 


Waaronder, op pagina 29 t/m 31, het Karlijn, Catootje en de ouders-verhaal 'De puppy in het bos', waarvoor ik het scenario samen schreef met collega Saskia Maasbommel.Maar liefst drie nieuwgepubliceerde verhalen deze week, al is er maar één daarvan echt nieuw te noemen. En twee ervan zijn gebaseerd op ware gebeurtenissen Het verhaal van Karlijn, Catootje en de ouders op bladzijde 48 t/m 50 van de nieuwe Tina (nr 45-2006) schreef ik samen met collega-scenariste Saskia Janssen. De dierenliefde van Karlijn en Catootje was natuurlijk een van onze inspiratiebronnen, de andere het waargebeurde verhaal van een fokker die een hond in het bos dumpte omdat er letterlijk een vlekje aan was. Ook dat hebben we in het verhaal verwerkt. De puppy in het bos wordt dankzij Lotje gevonden, waarna Karlijn en Catootje via een Facebook-actie en een quiz een nieuw baasje voor het dier zoeken. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaars Josep Nebot en Tony Fernandez en eerder gepubliceerd in Tina 45-2016.


2. Interview met Hans in Eppo 4-2023


Twee weken geleden al aangekondigd en eindelijk is het zover. Deze week wordt in Hans in de nieuwe Eppo (nr 4-2023) geinterviewd door Kurt Morissens naar aanleiding van het winnen van de Stripschapprijs 2023. En dat niet alleen, ook de cover van deze week is van de hand van Hans. 

(Foto: Cok Jouvenaar)

In het interview op pagina 10 en 11 vertelt Hans over de kantelmomenten in zijn carriere, waaronder Bob Evers, maar ook de start van Rhonda, over de acteurs in zijn strips, het vervolg  van Wynona en de onmisbare hulp van Caroline. Dit alles geillustreerd met het prachtige tekenwerk van Hans in allerlei variaties. 


3. Interview met Hans in het AD.

Ook het AD publiceerde deze week een interview met de kersverse Stripschapprijswinnaar. In een interview met Mirjam Liefbroer vertelt Hans over het prille begin van zijn carriere bij Donald Duck, het werk als ghostartist bij voor ondere andere Sjors en Sjimmie, Looney Tunes en Jan, Jans en de kinderen, het huidige succes in het buitenland en hoe het tekenwerk hem iedere dag weer grijpt. Ook dit alles wordt geilllustreerd met werk van Hans uit diverse strips. Het artikel staat helaas nu als Premium-artikel op de site van he AD, dus om het helemaal te kunnen lezen moet je ervoor inloggen.


4. Donald Duck 8-2023


En dan tenslotte, de nieuwe Donald Duck van deze week. Daarin vind je op pagina 18 t/m 20 het Peter Pan-verhaal 'De boomhut' waarvoor ik vorig jaar het scenario schreef. De Slimme Jongens hebben een nieuwe boomhut gebouwd, maar de ladder er naartoe blijkt niet stevig genoeg. Peter denkt het probleem op te kunnen lossen met wat elfenstof, maar Kapitein Haak heeft andere plannen. Dankzij de boomhut en het ladderprobleem slaagt hij erin de Slimme Jongens te vangen. Maar zijn uiteindelijke doel is natuurlijk Peter in handen te krijgen. Het verhaal werd getekend door niemand minder dan José Ramón Bernado.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: