vrijdag 27 januari 2023

De nieuwste strippublicaties

 

(Schets: Paul Hoogma)

Ook deze week weer een gloednieuw verhaal in de nieuwe Donald Duck (nr 5-2023). Op pagina 35 t/m 42 vind je het Donald Duckverhaal 'Lot uit de loterij', een verhaal dat ik samen schreef met collega Paul Hoogma. Donald wil graag gaan bowlen, maar onderweg naar de bowlingbaan wordt hij door Katrien gecharterd om loten te gaan verkopen voor de Damesclub. Eén probleem met loten verkopen in Duckstad: Guus Geluk wint altijd de eerste prijs. Zodoende zijn mensen niet echt geneigd loten te kopen bij Donald. En Donald kan pas gaan bowlen als hij alle loten verkocht heeft. Tot overmaat van ramp verliest hij zijn lotenboekje dat daarna uitgerekend in de handen van Guus belandt. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Miguel Fernández Martinez. 
(Foto: Cok Jouvenaar, bron: Stripspeciaalzaak)

En dan het nieuws dat al een paar weken dit blog en andere stripgerelateerde media beheerst: Hans van Oudenaarden wint de Stripschapprijs 2023. Zo verschijnen er artikelen in de Leeuwarder Courant, op Eemland1, die ter gelegenheid van het winnen van de Stripschapprijs een 10 minuten durend interview met Hans hield en er was een artikel in de Eppo Update van afgelopen zaterdag, dat ik jullie niet wil onthouden:

WINNAARS OP HET STRIPSCHAP 

De vaste lezer van deze nieuwsbrief weet dat wij graag mensen feliciteren.  Een hobby die wij nu, in tijden van bekendmakingen van de Stripschapprijzen, op enthousiaste manier mogen uitoefenen. Laten we  meteen al de confettibommen knallen en de taart aanrukken voor de enige echte Stripschapprijswinnaar want dat is niemand anders dan onze Hans van Oudenaarden! 

(Bron illustratie: Stripspeciaalzaak)

 Van Oudenaarden is bij de Eppo-lezer natuurlijk bekend van zijn Wynona (ook in 2023 te lezen in jouw favoriete stripblad). Voor wie wat verder in de tijd kan gaan, zal zich ook zeker de Bob Evers-strips herinneren, een avonturenstrip die hij samen met Frank Jonker maakte. 

Ondertussen maakte hij ook nog – met zijn vrouw – Puppy from hell en tien jaar geleden kon je – ook weer in Eppo – van Help me, Rhonda genieten. Kortom, wat ons betreft dus een verdiende winnaar. Proficiat, Hans! 

Op 25 februari aanstaande krijgt Hans de Stripschapprijs uitgereikt in Storyworld te Groningen. En daar worden ook alle ander stripprijzen uitgereikt.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: