vrijdag 13 januari 2023

De Stripschapprijzen deel 2: nieuws, prijzen en uitgelekte geheimen

Nadat het Stripjournaal woensdagavond al officieel de winnaar van de P. Hans Frankfurtherprijs 2023 en de nominaties voor het Album van het jaar 2022 bekendmaakte, is deze informatie sinds gisteren ook te lezen op de Belgische stripinformatiesite Stripspeciaalzaak.

(Bron illustratie: Facebookpagina Het Stripschap)

 Onder de titel Marc de Lobie wint P. Hansfrankfuttherprijs 2023 wordt aan de hand van het juryrapport uitgebreid stil bij de verdiensten van Marc en zijn medewerkers en die van uitgeverij Syndikaat. 

(Illustratie: Herman Roozen, bron: Facebookpagina Het Stripschap)

Inmiddels heeft Marc ook de beroemde centsprent ontvangen uit handen van Stripmaker des Vaderlands Herman Roozen, die deze centsprent speciaal voor de winnaar van de P. Hans Frankfurtherprijs maakte. 

(Bron illustratie: Facebookpagina Het Stripschap)

Behalve aan de P. Hans Frankfurtherprijs 2023 besteedt Stripspeciaalzaak natuurlijk ook aan de aandacht aan de vijf genomineerden voor de Stripschappenning voor het Album van het jaar 2022. 

En nu was het de bedoeling dat de genomineerden voor het Jeugdalbum van het jaar 2022 en de categorie Info en Integraal 2022 pas volgende week woensdagavond bekend zouden worden gemaakt. Maar ja...

Ik zou hier nu graag hetzelfde nieuws als Stripspeciaalzaak brengen, maar als lid van de Stripschapcommissie van dit jaar volg ik toch liever maar de officiele weg. 

(Illustratie: Margreet de Heer)

En dat betekent dat je hier pas na de volgende live podcast van het Stripjournaal alle informatie leest over deze genomineerden leest. Eén geheim is gelukkig nog niet uitgelekt, want wie o wie wint de Stripschapprijs 2023? Als er verder niets meer mis gaat, hoor je dat echt pas op 18 januari 20.00 bij de live podcast van het Stripjournaal.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: