vrijdag 6 januari 2023

De strips van deze week



Vorige week al aangekondigd, deze week te vinden op pagina 5 t/m 14 van de nieuwe Donald Duck (nr 2-2023) het Donald Duckverhaal 'Heks op het ijs'. Half Duckstad heeft ijsvrij en Donald zou maar wat graag met Katrien gaan schaatsen en naar de ijssculpturenwedstrijd gaan kijken, maar helaas, hij werkt voor oom Dagobert en die geeft niet zomaar iemand ijsvrij. Het gaat zelfs zover dat Donald  het geldpakhuis moet bewaken terwijl Dagobert naar de Biljonairsclub gaat. En wie daagt er op zo'n moment op/ Juist, Zwarte Magica. En wel met een toverstaf waarmee ze sneeuwpoppen en ijsbeelden levend kan maken en ze kan laten doen wat zij wil. 

Donald ziet ineens een goede reden om alsnog ijsvrij te nemen. Hij gaat er vandoor met het geluksdubbeltje nadat hij het verwisseld heeft met een ander dubbeltje. Dit met het idee dat Magica's sneeuwpop het verschil toch niet ziet en dat hij dan de rest van de dag met Katrien kan gaan schaatsen terwijl hij Dagoberts geluksdubbeltje bewaakt. Maar dat is buiten Magica gerekend. Want zij ziet het verschil wel en daagt al snel op op de ijsbaan. Met die toverstaf... Het verhaal werd prachtig getekend door de Spaanse tekenaar Fransisco Rodriguez Peinado.

(Illustratie: © Holco Publications)

Deze week viel ook de nieuwe Penny (nr 1-2023) in bus. Met daarin op pagina 16 t/m 23 het Penny's Shadow-verhaal 'De eigenaar van het zwarte paard'. Eigenlijk is dit het tweede en laatste deel van een tweeluik rond een mysterieus zwart paard en een van de twee afleveringen die ik ooit schreef voor de serie Penny's Shadow Het eerste deel van dit verhaal, waarin datzelfde paard half Ameland op stelten zette, is echter nog niet geherpubliceerd in Penny. In het tweede deel is eigenaar van het paard is nog steeds onvindbaar. Maar paardenfluisteraar Lisa komt er al snel achter dat het dier door zijn vorige eigenaar behoorlijk slecht behandeld moet zijn. Zo slecht, dat ze eigenlijk al niet eens meer wil weten wie zijn eigenaar was. Dit in tegenstelling tot Tess. En terwijl Lisa zich bezighoudt met het temmen van het zwarte paard, dat ze inmiddels Moonlight heeft genoemd, gaan Tess en Rakker op onderzoek uit. En dan is er ook nog een nieuwe gaste op de kampeerboerderij die maar  al te graag op Shadow wil rijden. Het verhaal werd eerder gepubliceerd in Penny 9-2013.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: